Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 polisin de katıldığı kursun ardından düzenlenen sertifika törenine Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, İş-Kur İl Müdürü Enver Yücel'de katıldı. 

Türk Hava Kurumu Erzincan Eğitim Merkezi tarafından 2012 yılı içerisinde ki 6'inci eğitim kursu için Türkiye'nin dört bir yanından Erzincan'a gelen 18 kursiyer 12 gün boyunca teorik ve uygulamalı olarak yamaç paraşütü kursu aldı. Törende konuşan Türk Hava Kurumu Erzincan Eğitim Merkezi Müdürü Bektaş Altan'ın THK'nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Bektaş: "Türk Hava Kurumunun kurulduğu günden itibaren binlerce gencimize ücretsiz havacılık faaliyetlerinin verildiğini, bu amaç doğrultusunda sayın Genel Başkanımız Osman Yıldırım'ın direktifleri doğrultusunda her ilde bir eğitim merkezi kurulması planlandığını bu kapsamda kurulan THK Erzincan Havacılık Eğitim Merkezinin faaliyetleri hız kesmemekle birlikte; 2012 yılı 6. dönem kurslarını başarı ile tamamlamıştır. 

Bu dönemki kursumuza İl emniyet müdürlüğünden müdürlerimiz ve Üniversitemizdeki öğretim görevlilerimizin katılmaları eğitimimize ayrı bir değer katmıştır. Doğunun incisi olan Erzincan doğa sporları yönünden en güzel illerimizden bir tanesi olmakla birlikte özellikle Yamaç paraşütü yapılabilecek tepelerin bulunması bizim açımızdan vazgeçilmez bir olanaktır. 

Ancak, özellikle yamaç paraşütü uçuşları yapan ve eğitimini almamış Erzincan'da birçok kişinin bulunduğu bilinmektedir. Bu arkadaşlarımızın eğitim almaları ve sertifikalanarak güvenlikli bir şekilde uçuş yapmaları için ücretsiz kurslarımızdan yararlanmak üzere uluslar arası havacılık federasyonunun tek yetkilisi olan Türk Hava Kurumu'nun eğitim faaliyetlerine katılmaları için ayağını güvenli yerden kesecek havacılık sevdalılarını bekliyoruz. 

Ayrıca THK Erzincan Havacılık Eğitim Merkez Müdürlüğünce 2012 yılı içerisinde planlanan ve talebe göre planlanacak Yamaç paraşütü ve Radyo Kontrollü Model Uçak kurslarımıza Erzincan il ve ilçeleri ile komşu il ve ilçelerimizde bulunan havacılığa gönül vermiş gençlerimizin hayallerini de gerçekleştirmek için bekliyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. 
Editör: Doğu Gazetesi