Gelişmekte olan ülkemiz hamleler yaparak örnek bir dünya ülkesi haline gelmiştir. Bilhassa sağlık açısından ülkemizin dört bir köşesinde yeni entegre tesisler, yapılmakta ve tıp alanında başarılara imzalar atmaktadır. Bu meyanda verilen katkı ve imkânlarla ülkemizin her şehrinde resmi ve özel hastanelerin sayıları da hızla atmaktadır.
          Ne yazık ki canlar canı Erzincan’ımızda halen daha sağlık açısından sıkıntılar yaşamaktayız. Yıllarca inşaatı bekletilen ve sonunda hasretle beklediğimiz  Araştırma hastanemize kavuşmuştuk. Fakat bu arada Devlet hastanemizin yataklı büyük bir bölümü yıkıldı. B ve C bloklar kapatıldı. Allahtan bir özel Neon Hastanemiz var, ama onada herkes gidemiyor. Koca bir şehirde sağlık hizmetleri için yeterli buluyor musunuz? Bizden daha az nüfuslu şehirlerde, daha çok devlet hastaneleri, özel hastaneleri varken şehrimizde ve günümüzde halen daha bu sıkıntılar yaşanmaktadır? Her nedense yıllardır, bazı idari birimler hariç, yataklı Devlet Hastanesi B Blok, (Eski S.S.K.hastanesi) tesisleriyle, lojmanlarıyla ve geniş alanı ile birlikte hizmet dışı beklemektedir.  Keza şehir merkezimizdeki devlet hastanemizin yıkılan yerleri ve koskoca alanı boş olarak beklemektedir  
          Siz hiç hastaneye muayene ve tedavi olmak için geç saatlere kadar beklediniz mi? Muayene için ya randevu gününüz bir hafta sonraya verilir ya da sabah erken gittiğiniz halde sıra dolmuştur, geri dönersiniz. Siyasetçiler birazda bu kapılarda bekleyen hastaları ziyaret etsinler, yaşananları gözleriyle görsünler. Bir gün hastanelerden birine yolunuz düşerse bilhassa kadın doğum hastalıkları polikliniği önünde onlarca bekleyen acı çeken kadınları ve sıkıntılarını görürsünüz. Özel hastane olmasına rağmen hasta sayısının çokluğundan Neon Hastanesinde de buna benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Aynı sıkıntıları doktorlarımız da yaşamaktadır. Bir dinleyiniz bin ah işitiniz. Zira hasta sayısı çokluğundan bunalıma giren doktorlarımız ve hatta istifa etmek isteyen doktorlarımız vardır.  
          Kızılay hastanesinin yerine yeni bir yataklı hastaneye kavuşma umuduyla beklerken, yerine özel dünya göz bankası yapılmaktadır. Yine mi, emar için, tedavi için bilhassa kadın hastalıkları için poliklinik kapılarında 5, 10 gün evvel randevu alarak bekletileceğiz.
         Her şeye rağmen hastanelerimiz hijyenik bir ortam içerisinde, doktorları ve diğer personelleriyle en güzel ve itinalı şekilde hizmetlerini sunmaktadırlar. Ama gönül ister ki, ilimizde daha çok resmi ve özel tedavi merkezleri olsun. Doktorlarımız zaman kısıtlığı ve hasta yoğunluğu içerisinde mücadele etmeden hastalarını daha iyi bir şekilde muayene, tedavi ve araştırma imkânı bulsunlar.
Çevremizde inşaat sektörünün hızla yükseldiğini modern lüks binaların ve iş yerlerinin hızla çoğaldığını görüyoruz. Ama her nedense şehrimizde bütün teşviklere rağmen, iş adamlarımız yeni özel hastane yapmaya hiç teşebbüs etmiyorlar. Ve yeni bir hastaneye kavuşabilme umuduyla.