Bir seçim daha geride kaldı. Seçim süreci başladığından bu yana seçime katılan siyasi partilerin liderleri, sözcüleri, mahalli yönetimlere aday olanlar, söyliyeceklerini söyledi.
         Sıra halka gelmişti. Demokratik rejimin kaynağı olan halk, 30 mart günü sandığa giderek özgür iradesi ile kullandığı oylarla tercihini yaptı.
         Türkiye genelinde, mahalli seçimlerin galibi kuşkusuz AKP oldu. Nitekim 2009 seçiminde aldığı %38.80 oyunu %43’lere taşıdı. Belediye Başkanlıklarıda büyük çoğunlukla AKP’nin oldu.
         İzmir’den AKP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen hemşehrimiz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de Belediye Başkanlığı ve il genel meclisi seçiminde oyları artırmış olmasına rağmen seçimi kaybetti. İzmir’de yine CHP kazandı.
Bakan’ın ilçesi Refahiye’de, AKP adayının seçimi kaybetmesi süprizdi. Refahiye’de Belediye Başkanı seçimini MHP’nin adayı Cevdet Çınar kazandı.
         Erzincan merkez Belediye Başkanlığı seçimine iddalı giren MHP seçimi kazanamazken, AKP’nin adayı Cemalettin Başsoy, açık farkla Erzincan Belediye Başkanı seçildi. İl genel meclisi seçiminde AKP mecliste yine çoğunluğu sağladı.
         Halkın iradesinin karşısında söylenecek söz yoktur. Herkes, her siyasi parti o iradeye boyun eğmek zorundadır. Demokrasinin güzelliğide bu noktada kolayca belli olmaktadır.
         Olaya Erzincan açısından bakarsak, en fazla üzerinde durulan, tartışılan, konuşulan merkez Belediye Başkanlığı seçimini 2004 ve 2009 seçiminde olduğu gibi bu seçimde de yine AKP adayı kazandı.
         2004 seçiminde AKP’nin adayı Mehmet Buyruk 15.565 oyla kazanmıştı. 2009 seçiminde Yüksel Çakır 22.561 oyla seçildi. 2014 seçimini kazanan AKP adayının aldığı oy kesin olmayan sonuçlara göre 28.650’dir.
         Rakamlar gösteriyorki; AKP merkezdeki ve il genelindeki oyunu sürekli artırıyor. Bu arada CHP’nin oyunda bir artış görülüyor. Bir önceki seçimde belediye başkanlığı seçiminde 4.302 olan oy sayısı son seçimde 6.393 yükselmiş.
         30 Mart 2014 seçiminde, seçimi kazanan AKP adayı Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u ve il genel meclisi üyelerini kutluyoruz. Ve başarı diliyoruz. Zira onların başarılı olmasından yarar sağlayacak olan, Erzincan şehri ve Erzincan insanıdır. Başarısızlığın zararı ise Erzincan’a olacaktır. Onun içindirki özellikle Belediye Başkanının başarısı, Erzincan’ın gelişmesine, hizmet kalitesinin artması anlamına gelecektir.
Hayırlı olsun.