Türkiye’de sonbahar mevsiminin renkli şehirlerden biri olan Kahramanmaraş’ın yüksek kesimleri, doğanın muhteşem renk cümbüşüne ev sahipliği yapıyor.

Yayla muzu tezgahlardaki yerini aldı Yayla muzu tezgahlardaki yerini aldı

Kahramanmaraş’ta Kasım ayında kartpostallık görüntüler ortaya çıkıyor. Onikişubat ilçesi Fırnız Çayı ve etrafı doğal güzellikleriyle dikkat çekerken, özellikle yaz mevsiminde misafirlerini ağırlayan bölge, sonbaharın son günlerinde renk cümbüşüne dönüştü. Bölgedeki çınar ve kavak ağaçları yaprak dökümüne başladı, Fırnız Çayı etrafına dökülen yapraklar farklı renk tonlarıyla dikkat çekti.

Doğa tutkunlarının ve fotoğrafçıların gözdesi haline gelen bölge, doğayla iç içe yürüyüş yapmak isteyenlerin mekanı haline geldi.

Fırat Sarıaltun, "Burası Fırnız Çayı ve soğuk suyun meşhur olduğu bir yerdir. Kavak ve çınar ağaçları ile kaplı yer dört mevsim ilgi odağı halindedir. Buranın özellikle yaz ve sonbaharı ayrı güzeldir" dedi.

Veli Gürocak ise, "Biz de çilek tarlamızın son hasadını yaptık. Bu aylarda yapraklar renklere dönüşür ağaçlar kendisini korumaya alır mevsimin en güzel dönemidir" diye konuştu.

Kaynak: iha