Başlangıçta tarikat ve cemaatlerle devam edileceği ifade edilen protokollerin ardından gelen eleştiriler üzerine Bakan Tekin, TBMM Genel Kurulu'nda konuşarak "Protokol yapabilmem için karşımda gerçek biri olmalı.

Hafızlık Tespit Sınavına girecek öğrenciler Müftü Gül’ü ziyaret etti Hafızlık Tespit Sınavına girecek öğrenciler Müftü Gül’ü ziyaret etti

Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil" şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak bu beyanat, muhalefet ve barolar tarafından eleştirilere neden oldu. Tarikatlarla yapılan protokollerin çocukların dağa çıkmasını engellediği iddiasına karşı çıkan muhalefet, bu adımın toplumda ayrışmaya neden olduğunu savundu. Barolar ise Milli Eğitim Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunarak protokollerin hukuki zeminini sorguladı.

Tartışmaların Nasıl Son Bulacağı Merak Konusu Oldu!

Bakan Tekin, yaşanan sürecin ardından hukuk devleti prensipleri çerçevesinde protokollerin kimlerle yapılabileceğini vurgulayarak “Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil" dedi. Bu sözler, protokollerin kimlerle yapılabileceği konusunda net bir çerçeve çizme amacını taşıdı. Tartışmaların devam ettiği bu konuda Bakan Tekin'in son açıklamalarının toplum nezdinde nasıl bir yankı uyandıracağı ise merak konusu oldu.

Editör: Doğu Gazetesi