Okullar açılıyor, çocuklar ve gençler arasında yeniden arkadaşlara, okula, öğrenmeye ve yükselmeye kavuşmanın heyecanı başlıyor. Ama bu güzelliklere kavuşurken, sistemleri, hatta kıyafetleri de daha güzel ve sistemli hale getirelim.
         Bir askerin, güvenlikçinin, sağlıkçının, trencinin, ormancının vs. say sayabilirsen, bulunduğu mevkilerde resmi kıyafetleri vardır. Toplumda onları görünce hemen tanırsınız, yardımlaşırsınız. Resmi kurumlarda çalışan sivil memurlar dahi düzenli takım elbiseleri ve davranışlarıyla dikkat çekerler.
Siz görev yapılan alanlarda kıyafet özgürlüğü getirirseniz, ortaya curcuna çıkar, okullarımızı bu hale getirmeyelim. Bilhassa ortaöğretimde öğretmenle öğrenciyi ve okul dışındaki bir gençle ayırt edemediğiniz gibi öğretmenin saygınlığı da ortadan kalkar, öğrencinin lakaytlığı ortaya çıkar. Öğrenciler düzenli kıyafet tarzlarıyla diğer gençlerden hatta diğer okullardan ayırt edebilirsiniz. İnsanların özel kıyafet tarzları toplumdaki özel yerlerini de ortaya çıkarır. Öğrencinin taktığı bir kravat ve giydiği özel kıyafet öğrencileri dikkatli ve sistemli yetişmeye yöneltir.
Çoğu aile reisleri okullarda kıyafet özgürlüğüne karşı çıktıkları halde nedense kıyafet özgürlüğü üzerinde durulmaktadır. Siz böyle kıyafet özgürlüğü ortaya çıkarırsanız, lüks, fantezi ve cazibeli kıyafetler ortaya çıkar, okullar moda merkezleri haline gelir. Fakirle zengin çocukları ve ortaya gıptalar çıkar.  Keza bu hususta gençlerin ailelerine karşı baskılarını isyanlarını ortaya çıkarırsınız. Siz, alacağınız okulun belirlediği bir takım elbiseyi öğrenciniz belki de iki yıl giyecektir ve öğrenciler eş değerde olacaktır. Ama kıyafet özgürlüğü getirirseniz çocuğunuz belki de sizi her ay bir elbise almaya zorlayacaktır.
Her akşam okul çıkışlarında güvenliği sağlamak ve öğrencileri korumak için görev yapan sivil ve resmi polis ekiplerini görürsünüz. Siz böyle özgür kıyafetler getirirseniz, öğrenciyle dışarıdan sızan kötü niyetli kişileri nasıl ayırt edersiniz. Okullarımız siyasetten uzak, arkadaşlık, sevgi, saygı, huzur, eşitlik ve sadece bilinçli, sevgi dolu eğitim yerleri olmalıdır. Okullar çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği en delidolu, en güzel yıllardır. Okullar siyasete fikir verme yerleri değil, sadece öğrenme ve yücelme yerleri olmalıdır.
 Siz bin bir zahmet ve sevgiyle büyüttüğünüz çocuklarınızı sistemli ve düzenli kıyafetler içerisinde, gelecekten umutlu, siyasetten uzak olmalarını istemezmisiniz? Siz çocuklarınızın her gün bir model elbiselerle çaka satan haytalığa yönelmesini mi, yoksa düzenli bir şekilde adım, adım ilim, kültür ve medeniyet seviyelerine çıkmalarını mı istersiniz?