Para biriktirmek için kenara para atılmaması ya da birikim için ayrılan paranın harcanması gibi nedenler birikime engel oluyor.

Birikim için ayrılan paranın korunması için yapılabilecek basit uygulamalar işleri kolaylaştırıyor. İlk olarak birikim yapılacak paranın kişinin kendisi için ayırdığı paradan farklı bir yerde bulunması gerekiyor. Farklı bir banka hesabında ya da günlük kullanılan cüzdanın dışında herhengi bir yerde para muhafaza edilebilir.

Kredi kartı hesap özetlerini gözden geçirerek harcamalar hakkında bilgi sahibi olunabilir. Gereksiz harcamalar kısıtlanabilir.

Bunların yanı sıra; abonelikleri veya üyelikleri iptal etme, mobil cüzdana kredi kartı eklememe de birikim için atılacak adımlardan bir kaçı...

Tasarruf hedefi oluşturma

Acil durum fonu oluşturmak,  ev veya araç peşinatı için tasarruf, iş kurmak, tatil yapmak, emekliliğin finansmanı, çocuklarınızın üniversite eğitimi için ödeme yapmak, ikinci bir ev veya yatırım amaçlı gayrimenkul satın almak gibi bir takım hedefler oluşturulabilir.

Aynı zamanda borç ödemek, harcamayı tetikleyen etkenlerden uzak durmak ve para biriktirilen hesaba, her ay para aktarılması için otomatik talimatta bulunmak birikim yapmayı kolay hale getirir.

3 ayda 9 milyon 616 bin kişi seyahate çıktı 3 ayda 9 milyon 616 bin kişi seyahate çıktı

Editör: Sena ERDOĞAN