Ülkenin gündeminde olduğu gibi Erzincan’ın gündeminde de mahalli seçimler var.
         30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan seçimde, Belediye Başkanları, Belediye Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar, köy ihtiyar heyetleri seçilecek.
         Seçimlerde oy kullanabilmenin ilk şartı “Seçmen listesinde” kayıtlı olmaktır. Onun içindirki ilgili birimce hazırlanan seçmen listeleri tüm seçim bölgelerindeki muhtarlıklarda askıya çıkarılmıştı.
         Seçim kurulunuca belirlenen seçim takvimine göre, askıya çıkarılan seçmen listelerinin askı süresi yarın saat 17:00’de sona erecek. Askı süresi içinde yapılacak itirazlar seçim kurulunca 25 Ocak günü karara bağlanacak.
         Seçmen listelerinin askıya çıkarılması suretiyle vatandaşların bilgisine sunulmasının amacı, kuşkusuz seçmen yeterliğine haiz tüm seçmenlerin seçimde vatandaşlık görevini yerine getirebilmesidir.
         Demokratik rejimlerde, genel ve mahalli seçimlerde oy kullanılması bir vatandaşlık görevi olarak kabul edilir.. Yani sandık başına giderek, siyasi yada kişisel tercihini kullanmak, önemli bir görev sayılmaktadır.
         İdarenin, merkeziyetcilikten, mahalli idareye kaydırılmakta olduğu bu dönemde, mahalli secimlerin daha da büyük önem kazandığını ifade etmek yanlış olmayacaktır. Artırılan yetkiler, sağlanan kaynaklarla güçlendirilen mahalli idarelerin yapacağı hizmetler ve yatırımların verimli olması. Önceliklerin isabetli seçilmesi, artık mahalli yönetimlerin insiyatifindedir. Mahalli meclislerin yetkileriyle birlikte sorumluluklarıda artmış bulunmaktadır.
         İşte bu noktada, il genel meclisleri ve belediye meclisleri, belediye başkanlarının seçimi olayı, seçimin yapıldığı yörede yaşıyan ve seçmen yeterliğinde olan tüm vatandaşları yakından ilgilendirmektedir. Çünkü sonuçta, mahalli yönetimlerin yapacağı hizmet ve yatırımlar, o şehirde, o ilde, o ilçede, o mahallede yaşamakta olan insanlarımız içindir.
         Seçmenlerin, bu bilinçte olarak, her aşamasında seçim olayına gereken ilgiyi göstermeleri, yerine getirmesi gereken bir görev olmalıdır. Söz konusu görevin yerine getirilebilmesinde, sandık seçmen listelerinde kayıtlı olmak gerekmektedir.