Erzincan gibi bir küçük ve trafik yoğunluğu olmayan bir şehirde nedense son zamanlarda yaygın olan lüks araçların sayısı artmakla beraber araç park kültürü o kadar da çok abartılıyor ki bazen nerdeyse arabayı evin içerisine kadar sokacak görmemiş desinler varmış bu kadar özen ve titizlik keşke biraz da insana değer veren ilişkilerde görmeye hasret kaldık.
Aşırı bir trafik yoğunluğu olmayan bir şehirde tretuvarın yanına park eden araçlar kordonunun yanına birde diğer bir araç park ederek trafiğin akışını bozarak iyice çivisi çıkmış bir çilekeşe dönüşüyor. Bu da yetmez tretuvar yayalar için yapılmıştır dünyanın her yerinde bu trafik kuralları kodeksidir.
Peki tretuvar ’da engelli yayalar için yapılan girişlerin önüne esnek dubalar dikildiği halde kendini bilmez insan diye geçinen bazı sürücülerin engelli yayaların girişini engellemek ne kadar etik sayılabilir acaba bir dakika sağlıklı düşündüklerinde yaptıklarının nasıl bir yanlış olduğunu anlayacaklarını tahmin etmek mümkündür.
Erzincan trafiğinde geniş yol ve geniş tretuvarları maalesef art niyetli olarak kullanmaktan ödün vermiyoruz. Tretuvarlara araç park ederek yaya haklarını ihlal ve işgal etmek hiçbir sürücünün haddine değildir. Tretuvar üzerinde hem araç parkı, motosiklet parkı ve reklam totemleri veya park dubaları ile tam bir görüntü kirliliği yaparak ne yapılmak isteniyor acaba.
Erzincan’da Kış ayları başladığı halde araçlarını işyeri önüne yani tretuvar üzerine park ederek birde hiç utanmadan ve sıkılmadan tretuvar üzerinde araçlarını köpüklü su ile yıkayan bazı esnaflar ve diğer sürücüler tretuvar don yaptığında kazaya sebebiyet vereceklerden bihaberler sanki. ama maalesef anlayana….