Dünya Yetimler Günü'nün İslam İşbirliği Teşkilatının 2013 yılında aldığı karar doğrultusunda bu yıl 11. kez program icra edildi. Her yıl olduğu gibi bu yılda  ERDAV Vakfı’nda yetimlerle iftar programında bir araya gelindi. İftar programının akabinde çocuklarla etkinlikler yapıldı, İyilik Derneği’nin gönderdiği LCW giyim kartı, gıda kartı ve Erzincan’dan hayırseverlerin emaneti olan nakdi yardımların dağıtımı gerçekleştirildi.

     ERDAV Vakfı ve Erzincan Kültür Yardımlaşma Derneği konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Eğer siz merhamet etmezseniz size de merhamet edilmez, üç yetimin ihtiyacını karşılayanın günahlarının affedileceğine inanmış bir millet olarak, yaşadığımız çağda bu soruna sessiz kalamayız. Yapılan araştırmalarda Dünyada 143 milyon üzerinde yetim çocuk var. 60 milyon çocuk ise her gün aç yatıyor. Yaptığımız israflarda bu çocukların gasp edilen hakları var. Her yıl dünyada 2.5 milyon çocuk kaçırılıp satılıyor ve bunların çoğu kız çocuğu. Doğu Türkistan’da ki 100 bin kız çocuğu nerede?  bilinmiyor. Geçen yıl yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli yüzyılın depremi ve Gazze’de dünyanın kör ve sağır olduğu katliam sonucu yetim kalan çocuklar. Dünyadaki tüm yetim çocuklardan her Müslüman sorumludur.İnancımızın bir gereği olarak, yetimlere iyi davranılmasını, onların mallarının korunmasına son derece önem vermeliyiz.

Erzincan 4.1 ile sallandı! Erzincan 4.1 ile sallandı!

ERDAV Vakfı ve Erzincan Kültür Yardımlaşma Derneği olarak Erzincan’da 25 yılı aşkın süredir Yetim ve muhtaç ailelere yönelik gıda, giyim, yakacak, sağlık, eğitim ve nakit yardımlarımız Ramazanla sınırlı olmayıp yıl boyu aralıksız devam etmektedir. Bu ailelerimize Deniz Feneri Derneğinin ve İyilik Derneğinin Erzincan’a gönderdiği yardımları tespitini yaptığımız yetim ve ihtiyaçlı ailelerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Yurt dışı yardımlarımızı bu derneklerimiz üzerinden göndermeye devam etmekteyiz.  

Dernek olarak her yıl eğitim öğretim dönemi ve yıl boyu hayırsever kardeşlerimizin destekleri ile aylık 500 TL yetim burslarımız devam etmektedir. ERDAV Vakfımızda çocuklara yönelik her yıl yaz tatilinde altı hafta yaz okulu, kışları hafta sonları kış okulu ve etüt dersleri ile çocuklarımızın hem ahlaki hemde okul derslerine yönelik gönüllü hocalarımızla destek olmaya çalışıyoruz.”

Editör: Adem Küçükkaya