Erzincan’da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın organları üç kişiye hayat verdi.  iki böbrek ve bir karaciğeri başka hastalara nakil edilmek üzere Antalya, Malatya ve Gaziantep illerine götürüldü.  14 Aralık’ta tedavi gördüğü Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 62 yaşındaki M.D, hayata gözlerini yumarken diğer taraftan başka hastalara yeni bir hayat verdi
Bağışlanan Organlar 3 İle Gönderildi
Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli birimi M.D’nin organlarının alınması üzere çalışma başlatıldı. Özel ekip eşliğinde alınan organlar, özel bir uçakla farklı illerde organ bekleyen ihtiyaç sahibi üç hastaya hayat verdi. Biri profesör 3 kişilik ekibin çalışmasıyla yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından, Karaciğer Malatya’ya, bir böbrek Antalya, diğer böbrek ise Gaziantep’e hastalara nakil edilmek üzere gönderildi.
 Erzincan Organ Bağışında Örnek Oluyor
 Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başarılı çalışmalarına her geçen gün yenisini ekliyor.
Açılışının üzerinden henüz bir buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen, özellikle “Organ Doku Bağışı” ve “Organ Nakli“konularında Türkiye’nin önde gelen hastaneleri ile yarışıyor. Erzincan’da geçen süre zarfında yaklaşık beş yüz organ bağışı ve beyin ölümü gerçekleşen üç donörün ikisinden organ nakli gerçekleştirildi.  
Editör: Doğu Gazetesi