Melikşah İlkokulu öğretmenlerinden Ayşe Köse'nin kuruculuğunda yürütülen "Better Together" (Birlikte İyiyiz) ile öğrenciler arasında empati ve toplumsal farkındalık oluşturuluyor. Eğitimde sınır tanımayan projede Azerbaycan, Portekiz ve Türkiye'den 16 öğretmen yer alıyor. 

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının başvuru tarihi netleşti 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının başvuru tarihi netleşti

Ters entegrasyon yöntemi kullanılan projede, özel gereksinimli öğrencilerin normal gelişim gösteren öğrencilerle ilişkilerini geliştirmek, sosyalleşmelerini ve toplumun bir parçası olarak yaşamlarını sağlamak amaçlanıyor. Aynı zamanda öğrencilerin aynı ortamlarda ve etkinliklerde bir araya gelmeleri sağlanarak empati, hoşgörü ve bireysel farklılıkları kabul etmeleri hedefleniyor.

Erzincan'da Better Together Projesi

Ulusal ve yenilikçi yaklaşım sergileyen e-Twinning projesi olan "Better Together" kapsamında Melikşah İlkokulu'nda nevruz bayramı etkinlikleri yapıldı. Öğrencilerin halaylar çekerek eğlendiği projede buğdaylar yetiştirildi. Yeşeren buğdayların etrafı şekerlemeler, çikolatalar ve balonlarla süslenerek öğrencilere ikram edildi.

Proje kapsamında düzenlenen Azerbaycan'ın semanni etkinliği büyük bir ilgiyle karşılandı. Web2 araçlarının öğrencilere tanıltıldığı proje büyük bir heyecanla devam ediyor.

Editör: Sena ERDOĞAN