Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir  mesaj yayımladı.

Başkan Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi; "İnsanlarda çevre kirliliğine yönelik farkındalık yaratabilmek ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Çevre Günü” tüm insanlığın bugününü olduğu gibi geleceğini de yakından ilgilendirmektedir.

Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletin olduğu kadar bireylerinde temel ilkesi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Temiz bir çevrede yaşamak için öncelikle çevremizi kirletmekten kaçınmalı ve temiz tutmalıyız.

Erzincan Belediyesi olarak temiz çevre, yaşanılabilir ve daha yeşil bir Erzincan için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü, bu hedefleri konuşmak, değerlendirmek ve birlikte hareket etmek adına önemli bir fırsat olarak düşünüyor, daha güzel, daha sağlıklı ve daha temiz bir gelecek temennisiyle Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum." dedi.

Editör: Doğu Gazetesi