Uzman yorumları ile tahminler gecikmedi. Ekonomist yorumları altında asgari ücreti rakamlarının belirlenmesine sayılı saatler kala toplantının 16.00 ile 17.00 civarında olması bekleniyor.

İşçi, ,işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya geleceği Beştepe bölgesinde son kabine toplantısı saat 16.30'da gerçekleşecek. Bu toplantıda asgari ücrete yönelik belirgin bir hamle atılmış olacak.

Enflasyona Ezdirmeyeceğiz”

2024 yılı asgari ücret zam oranlarında son viraja gelindi. Hükümetin “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” açıklamalarının gölgesinde beklenen o kritik kararın alınacağı son toplantı büyük heyecan uyandırıyor.

Toplantını Gündem Maddeleri!

Beştepe'de gerçekleştirilecek toplantıda yeni asgari ücret başta olmak üzere doğum ve askerlik borçlanması, GSS kanunu, staj ücretleri, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı gibi devlet desteklerine yönelik de konular ele alınacak.

Asgari Ücret Ne Kadar Olur?

Asgari ücret ne kadar olur? sorusuna ise %30 ile %55 arasında zam yapılması ihtimali görüşülüyor. Uzmanların ortak görüşü ise yeni asgari ücretin en az 14.822 TL en fazla 17.763 TL olması yönünde birleşiyor.

Ticaret satış hacim endeksi arttı Ticaret satış hacim endeksi arttı

Editör: Doğu Gazetesi