Kişinin vücudunu çevreleyen bir enerji yayılımı olan aura, kişilerde zaman içinde değişir ve gelişir. Aura ayrıca kişilere kişilik özellikleri hakkında bilgi verir.

Aura rengi nasıl bulunur?
Farklı Aura rengi; farklı nitelikler ve duygularla ilişkilendirilir. Çıplak gözle görülemeyen bu alan kişinin öz benliğine veya o andaki ruh hali ve titreşimine göre belirli renkler yayar. Bu renkler üzerinden tanımlanan enerji alanına da aura rengi denir.
Aura rengini bulmak için yaşam yolu numarası hesaplanır. Buna göre yaşam yolu numarası kişilerin doğum tarihlerinin tümünün toplanması ile elde edilir. Örneğin 11 Haziran 1999; 1+1+6+1+9+9+9=36 , 3+6=9

Uyuma şekline göre kişilik analizi! Uyuma şekline göre kişilik analizi!

Numerolojide her sayı belli bir renkle ilişkilendirilir. Buna göre;
1. Kırmızı: Kırmızı auralı insanlar ateşli, alıngan bir yapıya sahip olur. Özgürlüğü, macerayı ve heyecanı severler ve çabuk sıkılırlar. Kırmızı auraya sahip insanlar, yaşamın her alanında öz güvenli olurlar. Sporu ve aktif olan her şeyi yapmayı severler ve oldukça rekabetçi bir yapıya sahip olurlar. Doğuştan liderlik özellikleri olduğundan insanların onlara ne yapmaları gerektiğini söylemesinden hoşlanmazlar.
2. Turuncu: Turuncu auraya sahip insanlar ilgi odağı olmayı severler ve çok sık yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Karizmatik, eğlenceli, gürültülü olarak tanımlanırlar. İnsanların nasıl hissettiğini derinden önemsemek konusunda oldukça yetenekli olurlar. Ayrıca turuncu auraya sahip insanlar kendinden emin, cana yakın ve sevimli olmakla birlikte acele kararlar verebilirler.
3. Sarı: Ana özellikleri zeka ve mantık olan sarı auraya sahip kişiler kalpleriyle değil kafalarıyla düşünürler ve ortaya çıkan sorunlarla başa çıkmak için duygularını çabucak bir kenara koyabilirler. Sarı auraya sahip insanlar, kendilerini yalnız hissetmeseler de, yalnız vakit geçirmeyi severler. Onları akıllıca seçtikleri için fazla arkadaşları olmaz, ancak yakın arkadaş çevrelerini çok severler. Sarı bir auraya sahip insanlar son derece zekice sohbetler isterler.  
4. Yeşil: Duyarlı, sevgi dolu bir enerjiye sahip olurlar. Rahatlatıcı, sakinleştirici, huzur verici, iyileştirici etkileri bulunur. Sosyal becerileri ve güçlü iletişimi ifade ederler. Yeşil renginin farklı tonları hedef odaklılık ve mükemmeliyetçilik olarak da yorumlanabilir.
5. Mavi: Dengeli bir enerjiyi ve güçlü sezgileri sembolize ederler. İçgüdü, duyarlılık, güven ve sadakat duyguları ile ilişkilendirilir. Heyecan dolu bir enerjiye sehip olurlar. Sakinleştirici, dengeleyici, dinginlik verici, içsel huzur sağlayıcı etkileri bulunur.
6.Lacivert/ Indigo: Mükemmeliyetçi, sezgisel bir enerji olan lacivert aura, İçsel bilgelik, sezgi, ruhsal derinlik, sükunet, dinginlik, entelektüel güç gibi özelliklerle önplana çıkar.
7. Mor: Bu renk, büyük psişik yeteneklere, duygulara ve enerjilere karşı yüksek hassasiyeti ifade eder. Mor bir auraya sahip insanlar gizemli, sessiz bir yapıda olurlar. Keşfetmeyi asla bırakmazlar ve yeni konular hakkında bilgi edinmeyi severler.  Bazen insanlar onların açık, sevecen doğalarından yararlanırlar, bu nedenle mor auraya sahip kişilerin enerjilerini korumak için çok fazla öz bakım uygulaması gerekir.
8. Pembe: Cömert, tatlı, cana yakın bir enerjiye sahip olan pembe aura, yatıştırıcı, şifa verici, kalp açıcı, sevgi ve kabul hissini güçlendirici etkiye sahiptir. İç dünyaları ve duyguları ile rahatlıkla temasa geçerken başka insanların da hislerine karşı son derece hassas olurlar.
9. Bronz / Gümüş /Altın: Güçlü irade, pratiklik, disiplin, liderlik yetenekleri, maddi başarı, sorumluluk gibi özellikleri bulunur. Hayata ne amaçla geldiklerini küçük yaştan beri bilir, çevrelerindeki herkes ve her şey ile derinden bağlı olduklarını hissederler.  Hayattaki güzel ve zarif olan her şeye sevgi duyarlar. İlgi odağı olmayı başarırlar ve çok aktif bir sosyal hayatları

Editör: Sena ERDOĞAN