Düşük fiyatlara satılan Çin malı ayakkabılara vatandaşlar ilgi gösterirken, ayakkabı tamirciliği gibi birçok meslek kaybolmaya yüz tutuyor.
Erzincan Vali Recep Yazıcıoğlu caddesinde 30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Hakan Helvayiyen, vatandaşların deforme olan ayakkabıları tamir ettirmek yerine yenisini almayı tercih ettiklerini ifade etti.
Küçük yaştan beri ayakkabı imalatı da yaptıklarını hatırlatan Helvayiyen, teknolojinin gelişmesi ve fabrika ürünü ayakkabıların piyasada daha geniş yer bulmasıyla maliyetini kurtarmadığı ve talep olmadığı için imalat işini bırakmak zorunda kaldıklarını anlattı.Hakan Helvayiyen, şimdilerde günde 4 veya 5 ayakkabı ancak tamir edebildiğini belirtti.Çin malı düşük kaliteli ayakkabıların, el emeği ayakkabılara tercih edildiğini belirten Helvayiyen,  "Piyasada ucuz kalitesiz Çin malı ayakkabılarla dolu. Vatandaşlar, ayakkabısının tabanı çıktığında tamir ettirmek yerine 15-20 liraya yenisini alıyor. Günde ancak 4-5 kişi ayakkabı tamiratı için geliyor. Şu anda Erzincan’da ayakkabı tamirciliği yapan çok az sayıda esnaf kaldı” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi