Uzmanlar bazı yiyeceklerin birlikte tüketilmesinin, vücudun ihtiyacı olan vitaminleri alamamasına neden olduğunu aktarıyor. Bu nedenle uzmanlar, özellikle bazı besinlerin birlikte tüketilmemesi konusunda uyarıyor.

Turunçgiller ve süt
Midenin sütü sindirmesi uzun sürer; dolayısıyla sütün limon gibi turunçgillerden bir meyveyle tüketilmesi sütün sindirimini zorlaştırır.

Pekmez - Yumurta ve Süt 
Sütte bulunan kalsiyum, pekmez ve yumurtanın içerdiği demirin emilimini yavaşlatır veya engeller. Bu engellemenin olmaması için yumurta ve pekmez içeren kahvaltılarda içecek olarak taze sıkılmış portakal suyu içilmesi daha faydalı olur.

Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi başladı Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi başladı

Süt ve Muz
Süt ve muz sindirilmesi açasından mideye ağır gelir. Bu nedenle  sindirimi uzun sürer.  

Peynir ve Soğuk İçecekler
Bol kaşarlı pizza ya da tost gibi peynir içerikli besinler soğuk içeceklerle tüketildiğinde sindirimi zorlaşıyor.

Yoğurt ve Turp
Asitli besinler başka asitli besinlerle tüketildiğinde zehirlenmeye yol açabilir. Turp asitli olduğundan yoğurt ile tüketildiğinde mide de yanmaya neden olabilir.

Erik ve Şeftali
Erik ve şeftalinin asit oranı oldukça fazladır. Bu meyveler mide asidini arttırabilir. Bu nedenle birlikte tüketilmeleri önerilmez.

Sirke ve Pirinç
Pirinç pilavı lif açısından oldukça zengin olarak bilinir. Ancak turşu gibi sirke içeren salatalarla veya besinlerle beraber tüketildiğinde faydalı olan özelliklerini yitirebilir.

Süt ve Tavuk
Süt ve tavuk besin değeri açısından aynı maddeleri içerir.  İkisini bir arada tüketmek vücutta aşırı protein ve kalsiyum birikmesine neden olur. Bu da mide ekşimesine yol açar.

Nar – Üzüm ve Kırmızı Et
Tuzlanmış et ve nar ya da üzüm birlikte tüketilmemesi gerekir. Bu besinlerin hepsi kan yapıcı özelliğe sahip. Birlikte tüketilmese alerjiye sebebiyet verebilir.

Kavun ve Karpuz
şeker ve sıvı oranı yüksek olan bu besinler birlikte tüketildiğinde kanı fazla sulanmasına ya da yüksek tansiyona neden olabilir.

Muz ve Kuru Üzüm
Muz ve kuru üzümün birlikte tüketilmesi bağırsakta problemlere yol açabilir. Muz, kuru üzüm ve süt de birlikte tüketilmemesi gerekenler arasında.

 
 

Editör: Sena ERDOĞAN