A101 e Düğün Sezonunda Roberock Çöp İstasyonlu Robot Süpürge, WMF/TEFAL Tencere Seti, Kurutmalı Çamaşır Makinesi geliyor A101 e Düğün Sezonunda Roberock Çöp İstasyonlu Robot Süpürge, WMF/TEFAL Tencere Seti, Kurutmalı Çamaşır Makinesi geliyor

İnternet üzerinden ihtiyacını karşılayabilmek için araç kiralamak isteyen vatandaş binlerce lirasından oldu.

Akla hayale gelmeyecek o dolandırıcılık vakası atölye sahibi Murat Yeşil'in başına geldi. Aracını satmış olan Yeşil, kiralık araçlara bakarken uygun fiyatlı bir internet sitesine denk geldi başına gelmeyen kalmadı.

Dolandırıldığını Çok Geç Farketti!

Araç kiralama firmasıyla iletişime geçtiğinde kimlik bilgileri talep edildi. Mesaj yoluyla bilgilerini ileten Yeşil’e bilgilerinin kiralamaya uygun olduğu söylenilerek IBAN numarası gönderildi.

1 aylık bedelin peşin yatırılması talep edildi. Murat Yeşil 1 aylık araç kiralama bedeli 13.500 TL'yi hesaba aktardı. Ardından ilk kez araç kiraladığı için sigorta ücreti ve kasko masrafları da talep edildi. Ancak şu şart eklendi: “Bu bedel kendisine daha sonra iade edilecekti.”

Her Denileni Yaptı Ama… 42 Bin TL’si Uçup Gitti!

Aradan çok zaman geçmeden Murat Yeşil dolandırıldığını fark ettiğinde hemen polise başvurdu. Araç bedeli olarak 13.500 TL hesaba aktaran Murat Yeşil ardından kasko bedeli olarak 8.400 TL göndermişti.

Şirket ondan sigorta bedeli 12.600 TL istedi. Toplamda 42.000 TL'yi talep edilen hesap numarasına aktaran Yeşil, yazdığı mesajlara cevap gelmediği anda dolandırıldığını fark etti.

Editör: Doğu Gazetesi