Son zamanların klasikleşen trendi Bride party, evlenecek çiftlerin düğün öncesi en yakın arkadaşlarıyla eğlendiği, mini bir organizasyon olarak tanımalanbilir. "Bride to be", gelin olacak ya da müstakbel gelin anlamına gelir. 

Ağrı Dağı'nda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazeleri indiriliyor Ağrı Dağı'nda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazeleri indiriliyor

Gelinin düğüne hazırlandığı bride odası eğlence için süslenir ancak günümüzde bu parti için düğünden bir kaç gün önce de hazırlıklar yapılabiliyor. Yani düğün günü yapmak şart değil.

Parti sırasında  video ve fotoğraflar çekilerek, hazırlanacak düğün videolarında kullanılır.

Bride to be partisinde genellikle gelin nedimelerden, farklı renkte bir kıyafet giyerler. Düğün günü yapılacaksa gelin 'Bride to be' yazılı sabahlık giyer. Arkadaşları ise farklı renk sabahlıklarla geline eşlik ederler. Düğün öncesi yapılacaksa gelin saten bir elbise tercih edebilir. Ancak elbisenin renginin diğerlerinden farklı olması gerekir.

Sabahlıkların yanı sıra tüylü terlikler, isme özel ya da "bride" yazılı ve figürlü uyku bantları, bileklik ve gözlükler, taç, el bantları gibi aksesuarlar da kullanılır.

Dekorasyonda ise istenilen renkte balonlar seçilir, konsepte uygun zarif bir pasta, çeşitli içeçek ve atıştırmalıklar hazırlanır. Aynı zamanda "Bride" köşesi denilen bir duvara 'BRIDE' yazılır. 

Editör: Sena ERDOĞAN