28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Erzincan’dan aday olan Zafer Partisi Erzincan 1.sıra Milletvekili adayı Ekonomist Cengiz Türk, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ederken vatandaşa Zafer Partisinin projelerini aktarıyor.

Partinin ekonomik politikalarını anlattıkça vatandaşın Zafer Partisine ilgisi büyüyor diyen Türk, Zafer Partisi politikalarını şu sözlerle aktardı;

“4 Bölge 4 Deniz projesi ile yeni üretim koridorları açacağız. Bu yeni ulaşım sistemi ile birlikte, yeni ulaşım sistemi yeni üretim merkezleri sistemi ile eş zamanlı olarak gelişecek. Zafer Partisi’nin en önemli projelerinden birisi, Marmara bölgesinde toplanmış olan sanayinin, yeni sanayi ve ticaret koridorları dediğimiz denize ulaşımı olan bölgelere dengeli olarak dağılımını sağlamak.

Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Zafer Partisi ekonomide ise sürdürülebilir planlı kalkınma ekonomisini savunuyor. Ülkemizin ekonomik sıçrama yapabilmesi için ‘Sürdürülebilir Kalkınma’ modelini uygulayacağız. Savrulan ekonomiden sürdürülebilir planlı kalkınma ekonomisine geçiş için Devlet Planlama Teşkilatı’nı yeniden kuracağız. Ve 12 yıllık kalkınma planları hazırlayacağız. Sürdürülebilir Planlı Kalkınma Modeli kamu kaynaklarının, 5’li, 10’lu ve 15’li çeteler için değil, tamamen Türk halkı için kullanıldığı bir ekonomik model. Zafer Partisi Türk insanını fakirleştiren, dışarıya finansal ve teknolojik anlamda bağımlı kılan uygulamaları terk edecektir. Tüketici ve üreticiyi serbest piyasa koşullarında koruyan bir “Ekonomik Kalkınma” stratejisini uygulayacağız.

Türkiye yıllık yaklaşık ortalama 40 milyar dolar fosil yakıt ithalatı yapıyor. Bu ithalatın yaklaşık olarak 18 Milyar dolarlık kısmı ile elektrik üretiyoruz. Başka bir ifade ile Türkiye’deki elektriğin % 58’i doğalgaz ve kömürle üretiliyor. Ülkemizin karşı karşıya olduğu ekonomik krizi aşabilmesinin yolu enerji faturalarımızı azaltmaktan ve üretimi artırmaktan geçiyor. Zafer Partisi çözümü biliyor ve yenilenebilir enerjiye özellikle de güneş ve rüzgârdan kaynaklı enerji üretimine büyük önem veriyoruz.”

Projelerin gerçekleşmesi kapsamında vatandaştan oy isteyen Türk, “ Bir oy Dr. Sinan Oğan’a, bir oy Zafer Partisi’ne” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Sena ERDOĞAN