Jimpl.com'la size gelen fotoğrafların tüm hikayesini öğrenin Jimpl.com'la size gelen fotoğrafların tüm hikayesini öğrenin

Gelişen teknoloji her an insanları kölesi haline getirmeye devam ederken teknolojinin bizlere sunduğu artık ceplerimizde değil elimizde gezdirdiğimiz telefonların hayatımızı nasıl tahrip ettiğini anlatmaya gerek yok. Beynimizde ve çeşitle organlarımızdate binlerce zarara sebep olan cep telefonları her geçen gün gelişen özelliklerle bizi daha da bağımlı bir hale getirmekte. Özellikle gelecek neslin sağlıklı bir şekilde çoğalması konusunda ciddi tehditler oluşturan bu teknoloji ürününün sperm kalitesinde ciddi düşüşlerin baş sebebi olarak görüldüğünü biliyor muydunuz?

Sperm kalitesini düşürüyor

Cep telefonuyla uyumanın zararları içinde önemli konulardan biri de sperm kalitesini düşürmesidir. Konuyla ilgili yapılan bilimsel çalışmalara göre cep telefonuyla birlikte uyumak önce sperm kalitesinin düşmesine, ardından kısırlığa yol açabilmekte. Öyle ki, cep telefonunun yalnızca yakınlarda olması değil, aynı odada olması bile bu sorunlara yol açabilmekte. Cep telefonundan yayılan radyasyon ayrıca, cinsel işlev bozukluklarına da yol açabilmekte. Cep telefonuyla uyumanın zararları içinde cinsel sağlıkla ilgili konuları da ihmal etmemek gerekir. 

Editör: Merve Kiraz