Cildi onarmayı, canlandırmayı ve güçlendirmeyi amaçlayan cilt bakım rutinlerinde, kullanılan yanlış ürünler tam tersi etki ediyor. Cilde fayda sağlamak yerine zarar veriyor. Eğer sizde hassas tenliyseniz, cildiniz tahriş olmaya müsait ise bu ürünleri kullanırken dikkatli olun.

Cilt bakım rutinlerinde kullanılması önerilmeyen ürünler:

Gua sha taşları:

Tatlı severlerin dikkatine; Gelin Tatlısı nasıl yapılır? Tatlı severlerin dikkatine; Gelin Tatlısı nasıl yapılır?

Kullanımında masaj yapmayı gerektiren bu taşların kan dolaşımını iyileştirdiği ve boyun ağrılarına iyi geldiği biliniyor. Ancak ovmayı gerektiren bu işlem cildin yüzeyine yakın küçük kan damarlarının patlamasına neden olabilir.

Yüz peelingi

Peeling yapısında ki mikro tanecikler ile cildi aşındırır. Cildin dış tabakasını kaldırır ve cildi dış etmenlerden koruyan bariyere zarar verir. 

Alkollü mendiller

Alkollü mendiller ile cildi temizlemek  cildin ihtiyaç duyduğu yağları yok eder, sebum üretimini tetikler ve ciltteki sivilceleri olumsuz yönde etkiler.

Siyah nokta bantları

Siyah nokta bantları, siyah noktalardan daha fazlasını kaldırarak gözenekleri tamamen sebum ve ölü deri hücrelerinden arındırabilir. Ancak bu cildin tahriş edici kir ve yağa maruz kalmasına neden olur.

Kuru fırçalama

Kuru fırçalama cildi tahriş edebilir veya aşırı kuru hissetmesine neden olabilir. Egzama ve sedef hastalığı olan kişiler de dahil olmak üzere iltihaplı cildi olan kişilerde enfeksiyona yol açabilir.

Editör: Sena ERDOĞAN