Turizm akademisinde dünyanın önde gelen kongreleri arasında yer alan ve “Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm” sloganıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı (Conference on Managing Tourism Across Continents- MTCON) Cumhuriyetin 100.Yılında İstanbul’da 15-18 Mart tarihlerinde  düzenlendi.

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) öncülüğünde gerçekleştirilen konferansta, Beykent Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun ev sahibi kurumlar olarak yer alırken Türkiye’nin önde gelen 15 Üniversitesi de ortak kurum olarak destek verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile TÜBİTAK’ın yanısıra birçok firma, kurum ve kuruluş sponsor olarak konferansa destek sağladı.

‘Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi’ çalışmaları sürüyor ‘Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi’ çalışmaları sürüyor

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi de bu kıymetli paydaşlardan birisidir. Çanta içi sponsorluk malzemelerinin toplamda altı üründen dördü Erzincan yerel ürünleri oldu. Kongrede Erzincan’a ait Kemah cevizi, Kemah tuzu, dut kurusu, kuşburnu çayı gibi yöresel ürünler tanıtıldı. Erzincan yöresel lezzetleri ulusal ve uluslarası alanda 20 farklı ülkenin önde gelen turizm akademisyenlerinin beğenisine sunuldu. Kongre çantasına katkı sağlayan Kemah Belediyesi Başkanı Osman Kemal ASLAN, Kemah Tuz Sahibi Metin Tanrıkulu, Kemah Kaymakamlığı, Erzincan Tic. ve San. Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu Ve Şerbetçi İsmail Efendi Firma Sahibi İsmail Yıldız’a Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent tarafından plaket taktimi yapıldı.

Üniversitemiz Turizm Ve Otelcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Erkan Güneş’in katıldığı toplantıda MTCON Organizasyon Komitesinde görev alan Dr. Öğr. Üyesi Necibe Şen ve Öğr. Gör. Asiye Nurcihan Dereli’ye teşekkür plaketi takdim edildi.”

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz