Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Funda Akar danışmanlığında geliştirilen disiplinler arası proje için Türk Patent ve Marka Kurumu’na patent başvurusunda bulunuldu.

Projede, Makine Mühendisliği öğrencisi Bilal Ataç, Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Can Sezer ve Tıp Fakültesi öğrencisi Abdullah Caylan yer aldı. Farklı disiplinlerden öğrencilerin birlikte geliştirdiği proje, üniversite-sanayi iş birliği potansiyeli taşıyan yerli ve milli bir çalışma olarak değerlendirildi.

Akademik danışman ve proje ekibi, Erzincan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Oran’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi paylaştı. Görüşmede, çalışmanın içeriği ve olası iş birliği imkanları ele alındı.

Ziyaretin ardından yapılan açıklamada, Ahmet Oran’a ilgileri ve kabulleri için teşekkür edilirken; danışman öğretim üyesi Funda Akar ile projede görev alan öğrenciler tebrik edilerek başarılarının devamı dilendi.

Muhabir: Merve Kiraz