Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Emrah Aydemir dünyada büyük önem taşıyan "ICLC 2013 The 5th International Conference On Language and Communication" konferansında sunum yaptı.

Arş. Gör. Emrah Aydemir Dil, medya ve iletişimde yaratıcı araştırmalar ve ortaya çıkan paradigmaların konuşulduğu Tayland’ın Başkenti Bangkok’da dünyada büyük önem taşıyan "ICLC 2013 The 5th International Conference On Language and Communication"a katılan tek Türk olarak yerini aldı.

Aralık 2013’de Bangkok’da düzenlenen, dünyanın dört bir yanından seçkin akademisyenlerin katıldığı uluslararası konferansa Türkiye’den sadece Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Emrah Aydemir katılarak The Relationship Between Social Responsibility and Trust In The Process of Corporate Reputation başlıklı bir bildiri sundu.

Konferansla ilgili açıklamada bulunan Arş. Gör. Emrah Aydemir, kurumsal itibar sürecinde sosyal sorumluluk ve güven ilişkisi konulu çalışmasının kurumların, global şirketlerin ve işletmelerin geleceği açısından dikkate alınması gerektiğini belirtti. Aydemir, “Global şirketlerin artık gerçek büyümesinin ne kadar kar sağladığına ilişkin analiz sonuçlarına göre değerlendirilmediği bir yüzyıldayız. İşletmelerin büyümesi ekseninde topluma ne verdiği onların başarısının göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylece kurumsal itibar sürecinde sosyal sorumluluk çeşitli roller oynar ve güven taahhüt eder” dedi.

Aydemir, çevresel ve sosyal etkilerin artmasının kuruluşların kurumsal itibarına olan çalışmalarının artırmasını zorunlu kıldığını belirterek kurumsal sosyal sorumluluk ve güven arasında dengeli ve paralel bir ilişkinin söz konusu olduğu ve güvenin paydaşlarda kuruluşa karşı gerçek bir bağlılık ve entegrasyon süreci oluşturduğuna işaret etti.

Kaynak: iha