Profesyonel ya da amatör bir şekilde balıkçılıkla uğraşan kişiler olta, olta makinesi, balıkçı aksesuarı, suni yemler, kamış, balık alarmı, iğneler ve daha pek çok farklı malzeme kullanırlar. En iyi olta makinası hangisidir sorusuna verilen yanıtlar doğrultusunda en iyi olta makinaları, en iyi tekne olta makinesi ve en iyi spin makinaları seçimleri yapılarak fazla miktarda balık tutmak mümkündür.

Sıra Marka Puan
1 Shimano Sh Stradic 1000 FL Lrf Olta Makinesi 10/10
2 Daiwa Legalis 21 LT 5000 DC Spin Olta Makinesi 10/10
3 Penn Wrath 4000 Spin Olta Makinesi 10/9.9
4 Albastar Charm Jig Olta Makinesi 10/9.8
5 Okuma Alaris Als-65 Olta Makinesi 10/9.9
6 Daiwa, Rx 2000 Bı, Olta Makinesi 10/9.9
7 Dam Quick 1 3000 Fd 3+1 bb Olta Makinesi 10/9.8
8 Fishack Supreme 6000 Olta Makinesi 10/9.8
Olta Makinası Tavsiye Listesi

Olta Makinası Tavsiye Listesi

Teknolojideki gelişmeler sonucu balık avlamak için kullanılabilecek seçenekler giderek artmaktadır. Kullanıcılar için tercih edilebilecek en pratik seçenek olta makinesidir. Makara olarak da adlandırılan olta makineleri balık türlerine göre farklı özelliklerde üretilirler. Bu nedenle olta makinası seçimi doğru şekilde yapılmalıdır. Tekne olta makinesi tavsiye ve olta makinası tavsiye listelerinde yer alan makineler kendi içlerinde çıkrık, bair runner, bait casting, surf, spin ve jig olarak kategorize edilir.

Shimano Sh Stradic 1000 FL Lrf Olta Makinesi

Shimano Sh Stradic 1000 FL Lrf Olta Makinesi

En iyi olta makinası markaları denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Shimano Sh Stradic 1000 FL Lrf Olta Makinesi tüm dünyada yüz binlerde balıkçının kulandığı ve son derece beğenilen en iyi spin makinaları arasında yer alır. 185 gram ağırlığındaki Shimano Sh Stradic 1000 FL Lrf Olta Makinesi 6+1 rulmanlı, maksimum 3 kg drag gücüne sahiptir. Bir turda 64 cm misina toplama özelliğine sahiptir.

Güçlü ve güvenilir bir olta makinası seçimi yapmak isteyenler için en iyi tercihlerden biri olan Shimano Sh Stradic 1000 FL Lrf Olta Makinesi rotasyon pürüzsüzlüğü, dayanıklılık ve erim performansı gibi ekstra özelliklere sahiptir. 

Daiwa Legalis 21 LT 5000 DC Spin Olta Makinesi

Daiwa Legalis 21 LT 5000 DC Spin Olta Makinesi

En iyi olta makinası markaları arasında yer alan Daiwa Legalis 21 LT 5000 DC Spin Olta Makinesi 1000’den 6000’ kadar eksiksiz bir boyut aralığı sunar. Yumuşak bir sarım için çok daha güçlü Zaion V Karbon’dan yay şeklindeki hava rotoru ile donatılmış bulunmaktadır. Sahip olduğu en yeni nesil ATD Drag sayesinde kontrolü kullanıcıya bırakmaktadır. Kompakt Zaion V Karbon gövdesinin yanı sıra Touch Digger dişlileriyle son derece iyi bir hafiflik ve dayanıklılık dengesi sunmayı başarır.

Penn Wrath 4000 Spin Olta Makinesi

Penn Wrath 4000 Spin Olta Makinesi

En iyi olta makinesi markaları arasında yer alan Penn Wrath 4000 Spin Olta Makinesi efsanevi Penn dayanıklılığı göz önünde bulundurularak üretilmiştir. Makarası CNC ile işlenmiş ve anodize edilerek paslanma, korozyon ve UV ışınlarına karşı dayanıklılığı sağlanmıştır.

Olta makinesi önerileri listelerinde en çok karşılaşılan isimlerden Penn Wrath 4000 Spin Olta Makinesi en iyi spin makinaları arasında yer alır. İçinde kullanılan iki tarafı kapalı paslanmaz çelik rulmanlar tuzlu su korozyonuna karşı daha fazla direnç sağlamaktadır. Anında duruş bilyası hassas ve yumuşak geçiş ile geri kaçırmayı önler ve güvenli bir duruş sağlamayı başarır.

Fırınınız kendini temizleyebilen modellerden mi? Açıklıyoruz Fırınınız kendini temizleyebilen modellerden mi? Açıklıyoruz

Albastar Charm Jig Olta Makinesi

Albastar Charm Jig Olta Makinesi

En iyi olta makinesi markaları olarak kabul edilen isimlerden Albastar Charm Jig Olta Makinesi jig avcılığı için tasarlanmış çok güçlü bir modeldir. Graphite gövdesi vardır. İşlenmiş alüminyum kafa, vidalı açılıp kapanan geniş açılı kol, kuvvetli ana şaft mili gibi çeşitli özellikleri vardır. Yüksek ve üstün mücadele gücüne sahiptir. Paslanmaz rulmanları sayesinde kesintisiz mücadele imkanı sağlar. 60’lık modelinin kolunda EVA tutma yeri, 70’lik modelinin kolunda ise alüminyum tutma yeri bulunur.

Okuma Alaris Als-65 Olta Makinesi

Okuma Alaris Als-65 Olta Makinesi

En iyi olta makinası markaları denilince akla gelen modellerden biri Okuma Alaris Als-65 Olta Makinesi’dir. Çoklu disk, Japon yumuşak kalama contalar, 3BB+1RB paslanmaz çelik bilye, hassas makine kesim pirinç pinyon dişlisi, kolay ayarlanan ters dönüş kilidi yani anti reverse gibi özellikleri vardır.

CFR siklonik akış rotor teknolojisinin kullanıldığı Okuma Alaris Als-65 Olta Makinesi dayanıklı metal sap tasarımıyla dikkatleri üzerinde toplar. Paslanmaya karşı dayanıklı paslanmaz çelik salma teli kullanılmıştır. Alüminyum, 2 tonlu ve LCS contalı anodize makara kullanılan Okuma Alaris Als-65 Olta Makinesi’nde dengesi bilgisayar yardımıyla sağlanmış Rotor Dengeleme Sistemi bulunur.

Daiwa, Rx 2000 Bı, Olta Makinesi

Daiwa, Rx 2000 Bı, Olta Makinesi

Olta makinası tavsiye listemizin sıradaki ismi Daiwa, Rx 2000 Bı, Olta Makinesi şık bir tasarıma sahiptir. Daiwa DigiGar mekanizmasını gizleyen Daiwa, Rx 2000 Bı, Olta Makinesi

Makarası, kullanım sırasında konfor sağlayan özellikleri ve özellikle jigging için uygunluğuyla ön plana çıkan anti-ters krankla donatılmış en iyi olta makinaları arasında yer alır. Alüminyum krank ve makarayla grafit mahfazası makaranın sağlam ve dayanıklı olmasını sağar. Alüminyum bir makarası vardır.

Dam Quick 1 3000 Fd 3+1 bb Olta Makinesi

Olta makinası seçimi yapmak isteyenlerin olta makinası tavsiye listelerinde sık karşılaştığı isimlerden Dam Quick 1 3000 Fd 3+1 bb Olta Makinesi sabit dişli yapısı ve yüksek kaliteli bilyeli rulmanları sayesinde güçlü ve kararlı bir makine olma özelliğine sahiptir. Pres döküm kol tasarımlı sap, dar gövde, anodize makara ve mükemmel tasarımıyla fiyat performans özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

1 tur tam çevrimde 78 cm misina saran Dam Quick 1 3000 Fd 3+1 bb Olta Makinesi’nin maksimum Drag’ı 8 kg’dır. Pres döküm kol yapısı sayesinde son derece kolay bir kullanımı vardır. Çelik ana mil ile paslanmaya ve kolozyana karşı uzun ömürlü kullanım imkanı sağlar. Kaygan kalama sistemi, anodize makara, sabit dişli yapısı, çelik ana mil, grafit gövde ve motor gibi çeşitli özellikleri vardır.

Fishack Supreme 6000 Olta Makinesi

Fishack Supreme 6000 Olta Makinesi

Olta makinası tavsiye listelerindeki fiyat performans ürünlerinden Fishack Supreme 6000 Olta Makinesi’nde 1 hassas bilyeli rulman bulunur. Mavi misina sarılı grafit kafa, yüksek mukavemetli grafit gövde, 30 nokta fren sistemi, bilgisayar balanslı makara, sağ ve sol yönü değişebilen kol gibi özellikleri vardır. 

Bauer Jigor 6000 5 Bilyeli Metal Kafa Olta Makinesi

Bauer Jigor 6000 5 Bilyeli Metal Kafa Olta Makinesi

Olta makinesi önerileri listemizin fiyat performans modellerinden Bauer Jigor 6000 5 Bilyeli Metal Kafa Olta Makinesi özel üretim koşullarında imal edilmiştir. Sahip olduğu nitelikli yapı sayesinde balık tutma faaliyetlerinin daha hızlı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olur. Böylece zamandan tasarruf etmek ve yüksek verimliliğe ulaşmak mümkündür.

Dayanıklı bir ham maddeden üretildiği için dış etmenler karşı formunu kolayca korur. Metalden üretilen kafa yapısı sayesinde kullanım sırasında direnci üst düzeyde olur. En iyi olta makinaları arasında anılan isimlerden Bauer Jigor 6000 5 Bilyeli Metal Kafa Olta Makinesi 5 bilyeli tasarımıyla balık tutma sırasındaki performansı artırır, ergonomik tasarımı sayesinde pratik bir şekilde taşınır. Kolayca hareket ettirilir ve konforlu bir şekilde saklanır.

Editör: Saliha Kara