Merkez Çarşısı Yükselmeye Devam Ediyor (VİDEO)
Merkez Çarşısı Yükselmeye Devam Ediyor (VİDEO)
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanlığı, mali suçlarla mücadele kapsamında Türkiye genelinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Erzincan’ın da yer aldığı 65 ilde eş zamanlı yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlara karıştıkları değerlendirilen 346 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın yönlendirmesiyle il emniyet müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından gerçekleştirildi.

Soruşturmalarda şüphelilerin; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumlarını zarara uğratan dolandırıcılık faaliyetleri, rüşvet, zimmet, irtikap, vergi mevzuatına aykırı işlemler, ihalelerde usulsüzlük, suç gelirlerini aklama, resmi ve özel evrakta sahtecilik ile görevi kötüye kullanma gibi suçlarla bağlantılı oldukları belirlendi.

Yetkililer, operasyonların mali suç örgütlerine yönelik yürütülen çalışmaların bir parçası olduğunu belirtirken, gözaltı kararı verilen şüpheliler hakkında adli süreçlerin ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından sürdürüldüğünü ifade etti.

Muhabir: Yasemin Dülgeroglu