Birçok derdine şifa arayan hastaların ve  eğlenmek isteyen her yaştan insanın vazgeçilmez mekanı olan kaplıcalar şehirdışından gelen herkesi randevu dahilinde ağırlamaya devam ediyor. Doktor tavsiyesi üzerine gelen birçok hastaya şifa olan kaplıca yenilenen özellikleri ile de birçok insan için daha da cazip hale gelmiş durumda. haberimizin detayında  Erzincan Jeotermal Yaşam Merkezi Kaplıcaları hakkında aradığınız tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Erzincan’da bulunan ve cilt, romatizma, damar sertliği, sedef hastalıklarına iyi gelen, su sıcaklığı kış sezonunda dahi 23 ila 33 dereceyi bulan kaplıcalar yaz aylarında da yoğun ilgi görüyor.

Meyve ağaçlarında budama kursu düzenlendi Meyve ağaçlarında budama kursu düzenlendi

Erzincan Ekşisu mesire alanının yakınlarında bulunan jeotermal tesis romatizmal ve eklem hastalıkları dışında birçok hastalığın tedavisinde de kullanıyor. 12 adet havuzu ile hizmet veren kaplıcalar randevu sistemi ile çalışıyor. Tesis içerisinde duşa kabin, soyunma odası ve dinlenme odasının yanı sıra yaklaşık 30 dekarlık bir alanda da gelen vatandaşlar rahatça sıralarını bekleyebiliyor. 5 dakikada boşaltılıp doldurulabilen havuzların içerisindeki su miktarı da isteğe göre ayarlanabiliyor. 

termal havuz dolum_1280x853

Kaplıca, Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde bulunan Erzincan şehir merkezine 10 km, Ekşisu mesire alanına 1 km mesafede yer almakta.

İl Dışından ve Erzincanlı hemşerilerin büyük rağbet gösterdiği kaplıcalar 470 x 380 cm ebatlarında 12 yeni havuz, ve her Ünitede ayrı ayrı olmak üzere Soyunma Odası, Duş ve Wc si komplike olarak hizmet vermekte.

Kaplıca suyunun 33 derece olan sıcaklığı güneş enerjisi yardımıyla yaklaşık 40 dereceye yükselebilmekte. Suda ki karbondioksit ayrıştırılarak, oluşabilecek olum-suzluklar ortadan kaldırılırken, ayrıştırılan kar-bon dioksit ekonomiye kazandırılacak olan Fabrika için ise Kalkınma Bakanlığına projeleri sunularak yatırım planlarına eklenmesi sağlandı. Son teknolojinin kullanıldığı havuzlarda ki su her kullanımda değişmekte.

termal havuz_1280x853

Erzincan Belediyesi tarafından işletilen kaplıcada; kabinler isteğe göre aileler, kadınlar ve erkekler için özel olarak ayrılabilmekte

Ulaşım: Erzincan (Ekşisu) kaplıcalarına şehir merkezinden karşılıklı sefer düzenleyen Belediye özel halk otobüsleri ile gidilebilmektedir.
Adres: Erzincan-Erzurum Karayolu Üzeri Ekşisu Mevki-Erzincan
Telefon: 0446 2314424
Telefon: 0446 2314425 nolu telefonlarda kaplıca hakkında bilgi alabilirsiniz.
Telefon: 444 9 024
E-Posta: [email protected]

• Ayarlanabilir Su Seviyesi
• Her Kullanıcı İçin Yeniden Dolum

otopark_1280x853 havuzlar_1280x853 danisma-otel-konaklama_1280x853

termalkaplicalar_1280x853

Erzincan Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Horhor Şifalı Havuz

Ekşisu kaynağının yakınında bulunan su, büyük bir oluktan kaynamaktadır. Miktarı dakikada 1 ton hesap edilmiştir. Özelliği, sodyum, magnezyum ve, kalsiyum hidrokarbonatı iyonları ile bu su, Ekşisu’dan daha müessir olup, mide bozukluktan, diyabet, çocukların yeme isteksizlikleri, karaciğer ve safra yolları hastalıktan tedavisi ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Bol miktarda kükürt içermektedir.

Erzincan Ilıcası

Ekşisu yakınındaki kaplıca, 33 derecelik ısıya sahiptir. Su banyosu şeklinde kullanılan kaplıca suyu, cilt, romatizma, damar sertliği ve kalp hastalıklarına iyi gelmektedir. Ilıca 12 adet kapalı havuzu ile hizmet vermektedir.

Yolunuz Doğu Anadolu’ya düştüyse bu kaplıcaya uğramadan kesinlikle geçmeyin. Çok şey kaybetmiş olursunuz.
 

Editör: Merve Kiraz