Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ile birlikte, açılışı yapılan Erzincan Müzesi ve Erzincan İl Halk Kütüphanesi binalarında incelemelerde bulundu. 

Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb’in ve yüklenici firma yetkililerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde ilk olarak Erzincan Müzesi’ni ziyaret eden Erzincan Valisi Mehmet Makas, daha sonra İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. 

Tarihi eserlerin ve kültürel değerlerin ilimizde korunması ve tanıtılması bakımından büyük öneme sahip olan Erzincan Müzesi’nin Erzincan’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Erzincan Valisi Mehmet Makas, emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünya Sanat Günü Karma Resim Sergisi düzenlendi Dünya Sanat Günü Karma Resim Sergisi düzenlendi

Daha sonra, içerisinde konferans ve çalışma salonları, engelli ve çocuk bölümleri, kafeterya gibi birçok bölümün yer aldığı ve toplam 3200 m2 kapalı alana sahip olan İl Halk Kütüphanesini gezen Erzincan Valisi Mehmet Makas, Can Erzincan'a hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Yapımı tamamlanan Erzincan Müzesi ve Erzincan İl Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın katılımıyla Erzincan Müzesi bahçesinde düzenlenecek törenle hizmete açıldı. 
 

Editör: Merve Kiraz