Erzincan İnönü İlkokulu’nda düzenlenen “Kur’an’a Geçiş Programı”nda minik öğrenciler, dualarla Kur’an-ı Kerim’e geçmenin heyecanını yaşadı.

Etkinliğe Erzincan İl Müftü Vekili Medet Şahin, okul müdürü Zafer Güler ve Uzman Vaiz Aydın Öcalan da katıldı. Öğrencilere başarılarını taçlandırmak amacıyla çeşitli hediyeler takdim edildi. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programda öğrenciler Kur’an-ı Kerim’den sureler okuyarak öğrendiklerini sergiledi.

İl Müftü Vekili Medet Şahin, yaptığı konuşmada Kur’an-ı Kerim’e geçmenin çocukların dini gelişiminde önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, bu sürece emek veren öğretmenleri ve destek olan aileleri tebrik etti.

Program, öğrencilerin okuduğu sureler ve yapılan dualarla sona erdi. Katılımcılar, program sonunda çocukların Kur’an-ı Kerim’le tanışmasının manevi atmosferini uzun süre alkışlarla yaşattı.

Muhabir: Eren Bayrak