Erzincan’da dün sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın ardından kısa sürede yakalanan saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, olay Mimar Sinan Mahallesi’nde saat 11.00 sıralarında yaşandı. Ali Ciminli isimli şahıs, bir fırına giderek sahibi Ahmet Çakmak’ı tabancayla göğsünden vurdu. Ardından fırının bitişiğinde bulunan marketin önünde market sahibi Ali Diyaroğlu’na ateş ederek bacağından yaraladı.
Göğsünden vurulan Ahmet Çakmak kaldırıldığı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı Ali Diyaroğlu’nun ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın ardından kaçan saldırgan için polis ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı. Kısa süre içinde Mimar Sinan Mahallesi’nde bir evde kıstırılan Ali Ciminli, özel harekat ve asayiş ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandı. Zanlı, zırhlı araçla emniyete götürüldü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ciminli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.





