Daha önce Amasya’da elma kolonyası, Osmancık’ta pirinç kolonyası ve Antep fıstığı gibi kendi illeriyle özdeşmiş kolonyaları görünce "Can Erzincan’ımızın neden olmasın" diyen Kadir Kaya Erzincan üzüm kolonyasını üretti.

Yaklaşık 5 aydır üzerinde çalışılan Erzincan üzüm kolonyası 2 aydır satışta. Özellikle gurbetçi ve Erzincan’a gelen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kadir Kaya, ürünü kullananlardan olumlu yönde dönüş aldığının altını çizerek, “Satın alan vatandaşlar kolonyanın kokusunun ve kalitesinin güzel olduğunu söylüyor. Erzincan’da 2 aydır satışlarımız sürüyor. Kuruyemişçiler, marketler ve hediyelik eşya satan mağazalarda olmak üzere tüm satış noktalarında ürünü bulmak mümkün.  Erzincan’da kolonyamızın beğenilmesi üzerine başka şehirlerde de yeni yeni satışa çıkardık. Yakında e-ticaretle birlikte internetten de tüm vatandaşların hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Ayı ve yavruları karlı arazide dolaşırken görüntülendi Ayı ve yavruları karlı arazide dolaşırken görüntülendi

Erzincan’a özgü üzüm kolonyasını üretmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kaya, “Kolonyanın memleketimiz için bir katma değer olacağına inanıyorum. Aynı zamanda 2 farklı kolonya üzerindeki çalışmalarımızı tamamladık. Halihazırda çalışması devam eden 3 farklı çeşidimiz ise tescillendikten sonra raflarda yerini alacak.” şeklinde konuştu.

Senanur Erdoğan

Editör: Sena ERDOĞAN