Hatay’da düzenlenen Büyükler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda Erzincanlı sporcular önemli başarılara imza attı. Erzincan temsilcileri, organizasyondan 3 Türkiye şampiyonluğu ve 4 Türkiye üçüncülüğü ile döndü.
07-11 Eylül 2026 tarihleri arasında Hatay’da gerçekleştirilen Büyükler Badminton Türkiye Şampiyonası, Türkiye'nin farklı illerinden yoğun katılımla tamamlandı. 123 kulüp ve 442 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Erzincanlı badmintoncular elde ettikleri derecelerle dikkat çekti.
Erzincan’ın olimpiyat kota sürecinde bulunan ve Akdeniz Oyunları şampiyonluğu yaşayan 4 önemli sporcusunun şampiyonada yer almamasına rağmen, mücadele eden diğer Erzincanlı sporcular kürsüde yer almayı başardı.
3 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU, 4 TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
Şampiyonada Tek Kadınlar kategorisinde mücadele eden Zehra Erdem Türkiye şampiyonu olurken, Aleyna Korkut ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti.
Karışık Çiftler kategorisinde Gökay Göl ve Nisanur Çimen Türkiye şampiyonluğuna ulaşırken, Emirhan Budak ve Tuğçe Nur Korkmaz çifti Türkiye üçüncüsü oldu.
Çift Erkekler kategorisinde Gökay Göl ve Mert Seven Türkiye şampiyonu olurken, Semih Baha Başakın ve Serhat Salim Türkiye üçüncülüğünü kazandı.
Çift Kadınlar kategorisinde ise Ece Sare Başakın ve Zeynep Akdeniz ikilisi Türkiye üçüncüsü olarak Erzincan’a bir madalya daha kazandırdı.
ERZİNCAN BADMİNTONDA İDDİASINI SÜRDÜRÜYOR
Toplam 7 dereceyle şampiyonaya damga vuran Erzincanlı sporcular, badminton branşındaki başarılarını bir kez daha ortaya koydu. Elde edilen sonuçlarda sporcuların performanslarının yanı sıra antrenörlerin ve kulüplerin uzun süredir yürüttüğü çalışmaların da önemli payı bulunduğu belirtildi.
Erzincan badmintonunun altyapıdan yetişen sporcularıyla Türkiye genelindeki başarı grafiğini sürdürmesi, kent spor camiasında da memnuniyetle karşılandı.
ERZİNCANLI SPORCULARIN DERECELERİ
Tek Kadınlar
- Zehra Erdem – Türkiye Şampiyonu
- Aleyna Korkut – Türkiye Üçüncüsü
Karışık Çiftler
- Gökay Göl / Nisanur Çimen – Türkiye Şampiyonu
- Emirhan Budak / Tuğçe Nur Korkmaz – Türkiye Üçüncüsü
Çift Erkekler
- Gökay Göl / Mert Seven – Türkiye Şampiyonu
- Semih Baha Başakın / Serhat Salim – Türkiye Üçüncüsü
Çift Kadınlar
- Ece Sare Başakın / Zeynep Akdeniz – Türkiye Üçüncüsü





