Erzurum'un Dumlu ilçesinden çıkarak Erzincan'a gelen Fırat'ın  kolu olan ve halk ağzında Fırat nehri olarak bilinen Karasu nehrinin  en dar noktasının neresi olduğunu biliyor musunuz?

Mutfakta çıkan yangın kısa süreli paniğe sebep oldu Mutfakta çıkan yangın kısa süreli paniğe sebep oldu

Keban baraj gölünde Murat suyu ile birleşerek Fırat adını alan Karasu'nun en dar yeri Erzincan sınırları içerisinde yer alıyor. Nehir bölgede o kadar dar bir hal alıyor ki, Neredeyse uzun atlamada  dünya rekoru olan 8. 95. metreyi atlayabilen bir kişinin  nehrin üzerinden atlayabileceği kadar dar.

Herkes en dar yer olarak Acemoğlu köprüsünün bulunduğu noktayı  zanneder ama gerçekte çok daha da dar olan yer  Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı Güllübağ istasyonu ile İliç ilçesi arasında bulunan  Şeytan Köprüsü  darlık rekorunu elinde bulunduruyor.

Neredeyse iyi bir sporcunun  karşıdan karşıya atlayabileceği kadar dar olan Köprünün ayaklarının oturduğu kayalar hesap edilmez ise  bir Dünya rekortmeninin nehrin üzerinden atlaması hiç te zor değil.

Doğu ekspresi ile yolculuk edenler bu köprünün bulunduğu bölgeyi de ziyaret ederek yanından geçmektedirler. Her iki tarafında kayalıkların yükseldiği Şeytan Köprüsü  aynı zamanda Demiryolu güzergahının da yanında bulunmaktadır.

Editör: Halil İbrahim Özdemir