“Borsa bir oyun alanı değildir” diyerek Borsa İstanbul ve benzer ülkelerin borsaları arasındaki farka değinen Şimşek finansal istikrar mesajları verdi. Önümüzdeki yıla işaret eden Şimşek OVP'nin öngörülebilirliği artıracağına yönelik açıklamalarda bulunarak TL varlıklarına yönelik oluşan ciddi talebe dikkat çekti.

“Ekonomimiz Hızlı Büyüyecek!”

“Fiyatta istikrarı sağlamamız gerek” diyerek 2024 yılına yönelik umutlarını paylaşan Şimşek “Ekonomimiz tüm dünyaya oranla daha da hızlı büyüyecek” dedi. Yılın son günlerinde açıklanacak enflasyon verileri ile birlikte paylaşılacak asgari ücret emekli ve memur maaş zammına yönelik milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği gündem hareketliliğini koruyor.

“Borsa Oyun Alanı Değildir”

Ekonomik olarak piyasalarda başlayan hareketlilik vatandaşlardaki beklentiyi arttırırken Borsa İstanbul'un 100. yıl dönümü programında önemli yatırım kurumları da bir araya geldi. Toplantı sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek borsa değerli bir kurumdur.

Bakan Şimşek’ten köprü ve otoyol zammı açıklaması Bakan Şimşek’ten köprü ve otoyol zammı açıklaması

“Sağlıklı işlemesi bizim için önemlidir. Borsanın sağlıklı işleyebilmesi için firmaların sağlıklı bir finansmana erişimi önemli bir güçtür ve borsa bir oyun alanı değildir.” açıklamasını yaptı. Onun paylaştığı her söz gündeme damga vurdu.

Editör: Doğu Gazetesi