Kuzuların anneleri ile buluşması Kuzuların anneleri ile buluşması

(İHA)  Genç kızların hayali olan bembeyaz gelinliklerin fiyatı 35 binlere kadar çıktı. 
Bu yılın modası ise pul payetli, kabarık pileli, balon kollu helen ve danteli bohem tarzda balık gelinlikler oldu.
Yaza kısa bir süre kala Erzincan’da gelinlikçiler genç kızların rüyası olan gelinlikleri görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Hareketlenen gelinlik piyasasında fiyatlar da modele göre değişiyor. Her şey dahil gelinlik paket kiralama fiyatları 15 bin TL'den başlarken bir gelinliğin satın alma bedeli ise 35 binleri buluyor. 2023 yılının modası ise pul payetli, parlak, kabarık pileli, balon kollu helen ve danteli bohem tarzda balık gelinlikler oldu.
Yeraltı Çarşısında bulunan Narin Moda Gelinlikten Mehmet Dumlu, Z kuşağının sade gelinlik tercih ettiğini ve bu senenin modasının helen ve balık gelinlikler olduğunu söyledi.
Dumlu, “Yazın gelmesiyle beraber kır düğünleri yapılıyor. Bu sebeple gelinlik olarak en çok helen gelinlikler tercih ediliyor. Bu senenin bir diğer modası balık gelinliklerimiz. Bu sene balık gelinliklerimiz inanılmaz moda. Balık gelinliklerimizin artı bir durumu da oluyor. Kır düğünlerinde balık gelinliklerimizde danteli bohem tarzda olup konsepte uygun oluyor, mekanı şıkır şıkır olan düğünlerde de tamamıyla ışıltıyla beraber farklı bir hal alabiliyor" dedi.
Gelinliğin fiyatları hakkında bilgi veren Mehmet Dumlu, "Kullanılan malzeme, dantel fiyatları gibi etkenler gelinliğin fiyatını aşırı derecede etkiliyor. Dolarla bazlı aldığımız dantellerimiz de oluyor. Elimizden geldiği kadar fiyatları minimumda tutmaya çalışıyoruz. Hiç giyilmemiş bir gelinlik kiralık 3 bin - 15 bin lira arasında. Satılık gelinlikler ise 5 bin - 35 binleri buluyor" diye konuştu.
Mehmet Dumlu, gelinlikçilerde bayramdan sonra yoğunluğun olmasını beklediklerini söyledi. 
 

Editör: Merve Kiraz