15-18 Şubat tarihlerinde Ankara'da Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde yapılan U19 Yaş Altı Gençler Türkiye Badminton Şampiyonası final müsabakaları ile sona erdi.

Erzincan’ı temsilen eden sporcular yaptıkları başarılı maçlarla büyük şehirlerin kulüplerini geride bırakarak Türkiye 2.cisi olmayı başardı.

Ferdi olarak 5 madalya kazanan sporcular Erzincan’ın badminton branşında bir marka olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi.

Şampiyonada madalya kazanan sporculardan;

 Tek Bayanlar: Aleyna korkut Türkiye 2.cisi,

UEFA antrenör eğitimi verilecek UEFA antrenör eğitimi verilecek

Çift Bayanlar: Sudenaz Acun Türkiye 2.cisi

Karışık Çiftler: Nisanur Çimen-Gökay Göl Türkiye 2.cisi

Karışık Çiftler: Eilf İkra Özyiğit Türkiye 3.cüsü oldu.

Antrenör Murad Sönmez ve Uğur Erçetin’in müsabakalarla ilgili açıklamalarında “Biz her gitiğimiz şampiyonaya çok iyi hazırlanmaya çalışıp Erzincan’ımızı en iyi şekilde temsil etmeye çabalayarak hareket ediyoruz. Ankara’da yapılan bu şampiyonada da Erzincan Türk Telekom Spor Kulübümüz Türkiye 2.cisi olmuştur. Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde ve Kulüplerimiz olan Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü ve Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulüplerinin destekleriyle yürüttügümüz çalışmalarımızın hedefi  Erzincan da çocuklarımızı bu branşta en iyi şekilde yetiştirip Türk Milli takımımıza Erzincan’dan yeni madalyalar kazandıracak soporcular yetiştirmektir. Şükürler olsun ki bunu da başardığımıza inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Editör: Sena ERDOĞAN