Sadece yazılı metni herhangi bir türde şarkı yaratabilmek için yapay zeka aracı aktif hale getirildi. Google, Müzik Learning Machine adını verdiği bu yeni yazılımı ilk kez duyurdu.

Yapay zeka sistemini kullanarak müzik yaratma teknolojisi üzerinde uygulayan Google yeni dönemde çığır açacak bu özelliği için kısıtlı bir kitleye hitap edecek. Google'ın genel kullanıma açmayacağı bildirilen bu yeni yazılımın telif hakkı ve lisanslama sorunu nedeniyle belirli bir kesime hitap edeceğinin altını çizdi.

Müzik Learning Machine Özelliği Nedir?

Bu yeni uygulama Google'ın iddiasına göre Opel AL sisteminden daha elverişli ve kreatif bir altyapı içeriyor. 280.000 saatlik müzik verisi üzerinde verilen eğitim en karmaşık metinlere dair uyumlu şarkılar üretebilmeyi sağlayacak.

Güneş ve rüzgar enerjisi bakımından 5'inci sıradayız Güneş ve rüzgar enerjisi bakımından 5'inci sıradayız

Google dışında yapay zeka sistemlerini kullanarak müzik yazma konusunda eğitilen yazılımlar arasında şunlar yer alıyor: Sound Raw, Boomy, Jukebox, Melobytes…

Müzik Learning Machine Ne Zaman Aktif Olacak?

Yazılı metinden müzik üreten yapay zeka yazılımı genel kullanıma ne zaman açılır? henüz bilinmiyor. Lisanslama sorunları nedeniyle bu yeni yazılımın tüm kullanıcıların hizmetine sunulup sunulmayacağı bilinmiyor.

Editör: Doğu Gazetesi