Karşısındakinin kızgınlığını görmezden geliyor, sorumluluk almaktan kaçınıyor ve karşı tarafı suçluyor musunuz? Karşısındakinin kızgınlığını görmezden geliyor, sorumluluk almaktan kaçınıyor ve karşı tarafı suçluyor musunuz?

Beklenenden çok daha fazla can yakan kağıt kesiği kişilerde merak uyandırıyor. Küçüçük kesiğin bu kadar fazla can yakması kişileri şaşkına uğratıyor. Peki bilim bu konuya ne diyor? İşte yanıtı!

Uzmanlar söz konusu kağıt kesiği acısının tamamen anatomi meselesi oluduğunu aktarıyor. Buna göre fazla acı ellerin son derece hassas olmasından ve kağıt kenarlarının aşırı derecede pürüzlü olmasından kaynaklanıyor.

 Uzmanlara göre parmak uçlarınızda vücuda oranla çok daha fazla ağrı reseptörü bulunuyor. Bu ise acının çok daha fazla hissedilmesinde etkili oluyor. 

Öte yandan uzaktan dümdüz görünen kağıt kenarları yakından bakıldığında aslında tırtıklı yapısıyla testereyi andırıyor. Kağıt kenarlarının bıçaktan çok daha keskin bir yapısı olduğu için daha derin ve acılı kesiklere yol açıyor.

Editör: Sena ERDOĞAN