Çocuklarda ki görme bozuklukları ebeveynler tarafın erken teşhis edilmeli. Özellikle ilgisiz ve dikkatsiz ebeveynler bu konuda ciddi problemler yaşayabilirler. Dikkatli ebeveyn çocuktaki görme bozukluklarını fark edebilir. Özellikle gözler arasında fark varsa, birisi sıfır diğeri 2 ya da 3 derece ise mutlaka yüksek numara olan gözde tembellik gelişebilir ve 12 yaşından sonra tedavi edilmesi olmayabilir.  

Aşırı terlemeden Botoks tedavisi ile 10 dakika kurtulmak mümkün! Aşırı terlemeden Botoks tedavisi ile 10 dakika kurtulmak mümkün!

Çocuklarda görme bozukluklarının bir kısmı anlaşılırken, bir kısmı ise göz muayenesi ile anlaşılabilir. Görme bozukluğu bulguları bebeklik döneminde ve çocukluk döneminde farklıdır.  Bebeklik döneminde göz yapısında dışarıdan görülen ve dikkatli olunması gereken, kapak düşüklüğü, kayma, göz bebeğinde beyazlık, gözün normalde büyük ya da küçük görünmesi, yaşarma, çapaklanma, kızarıklık gibi özetlenebilir ve bu tür belirtilerde mutlaka uzman ekiplere başvurmak gerekir.  

Editör: Adem Küçükkaya