Efor bölümünde görevli Birgül Akkuş eşi ve iki çocuğunun desteği ile fırsat bulduğu her ortamda, bir buçuk yıl gibi bir sürede kadına şiddeti konu alındığı "Kızılcık Şerbeti" isimli roman yazdı. Çevresinden olumlu tepkiler alan Akkuş, ikinci romanı yazmayı planlıyor. 

            Kitabını yaklaşık bir buçuk yılda yazdığını açıklayan Akkuş, dünyada en büyük insan hakları ihlalinin başında kadına şiddetin geldiğini günümüzde giderek her geçen gün arttığını söyledi.

Hemşire Birgül Akkuş açıklamasında; “Kitabım Kızılcık Şerbeti… Ben bu kitabı yeni çıkardım. Kitabımın ana temasında kadına yönelik şiddeti anlatmaya çalıştım. Neden kadına yönelik bir şiddet. Bir kadın ve bir anne olarak özellikle her geçen gün görünürlülüğünü maalesef arttırıyor ve maalesef ve maalesef ki toplumumuzda travmatik dejenerasyona sebep oluyor. İnsan haklarının birinci basamakta geliyor bence kadına yönelik şiddet. Buna artık daha fazla dayanamadığım için bunu anlatmaya çalıştım. Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde ben bu kitabı yazdım. Neden bir buçuk yıl derseniz. Uzunca bir süre fakat ben çalışan bir kadınım artı anneyim. Maalesef toplumumuzun bana yüklediği bazı sorumluluklar ve bazı roller var. Bunları da gerçekleştirmem gerekiyor. Bunları devam ettirmem gerekiyor. Bu yüzden uzunca bir süreydi. Çalışan bir kadın olarak da bunun zorluklarını çok yaşadım. Hem yoğun bir tempo ile çalışıyoruz, hem de sağlık sektöründeyiz. Bu çok önemli bir sektör. Burada hassasiyetinizi ve dikkatinizi tamamen hastalarınıza vermeniz geerkiyor. Bu yüzden çok zor oldu. Bunun için fedekarlıklar yaptım. Genellikle kitap okuma saatlerimi ve dinlenme saatlerimi kitabımı yazmaya ayırdım. Ama sonuçtan çok çok memnunum. İyi bir iş çıkardığıma inanıyorum. Okuyucularımdan geri dönüşlerde müthiş olumlu tepkiler aldım. İnşallah bunun devamını da getirmeye çalışacağım.. Kitabımı yazarken özellikle aile desteği ve eşimin bana müthiş desteği bana ayrı bir güç verdi. Ve ben şunu fark ettim bir kadın isterse içinde ki cevheri ortaya çıkarmak isterse zaman, koşullar, yer, mekan hiç önemli değil. Yeter ki içerisinde bu umudu ve gücü hissedebilsin. Bütün kadınlar bence bunu başarabilirler. Bütün kadınlar çok güçlüler.  

 

Editör: Doğu Gazetesi