Uyuma şekline göre kişilik analizi! Uyuma şekline göre kişilik analizi!

Yaşam boyunca kadınlar karmaşık, anlaşılmaz, ne istediğini bilmeyen ve takıntılı düşünce yapısı ile tanımlanırken erkekler ise rahat, anlaşılır, ne istediğini bilen, düz mantıklı kişiler olarak tanımlanır.

Ancak durum sandığınız gibi olmayabilir çünkü her kadının aynı özellikte olmadığı gibi her erkekte aynı olmuyor.
Normal ve sağlıklı düşünce yapısına sahip erkeklerin yanı sıra takıntılı düşünceye sahip “obsesif” olarak tanımlanan erkeklerin de varlığı söz konusu.

İşte erkelerin takıntı haline getirdiği durumlar:

Saç dökülmesi:  Aynanın karşısında saçlarını düzelten ve bakım yapan erkekleri birçok kez görmüşsünüzdür. Erkeklerde daha sık görülen saç dökülmesi, 25 yaşına kadar erkeklerin yüzde 25'ini, 40 yaşına kadar yüzde 40'ını, 50 yaşına kadar yüzde 50'sini etkiliyor. Özellikle 35-40 yaş ve üstü erkeklerde saç dökülmesi takıntı haline gelebiliyor. Saç dökülmesini takıntı haline getiren erkekler ise çareyi bakım yapmakta buluyor. Evde yapılan bakım yeterli olmayınca çözüm saç ektirmek oluyor.

Köselik: Özellikle ergenlik dönemine giren erkeklerin takıntı haline getirdiği köselik en yaygın takıntı durumlarından biri. Estetik uzmanları erkeklerin estetik amaçlı yaptırdığı işlemler arasında saç ekiminden sonra ikinci sırada sakal ekiminin yer aldığını söylüyor. Bu da erkeklerin sakal takıntısını gözler önüne seriyor.

Boy takıntısı: Erkeklerde en az kızlar kadar boy uzunluğunu takıntı haline getiriyor. Bazı erkekler kendilerinden uzun kızlarla flört etmiyor. Bu durum genellikle özgüven eksiliğinden oluşuyor.

Araba takıntısı: Hemen hemen her erkekte araba takıntısı görülüyor. Arabaların temizliğinden iç kokusuna kadar her şeyle bizzat ilgilenen erkekler araba kapısının sert kapatılmasını da pek hoş karşılamıyor. 

Hediye edilen çiçek takıntısı: Erkeklerin çiçek aldığı kadınlar şayet çiçeği soldurmuşsa vay haline. Çünkü erkekler o çiçeklere iyi bakmamanızdan ilişkinize olan inancınızı yitirdiğinizin anlamını çıkarıyor.

Eski sevgili takıntısı: Eski erkek arkadaşınızdan bahsederken, erkekler sizden kötü şeyler duymayı bekler. Bu nedenle iyi yönlerini anlatmanız durumunda ondan hala hoşlandığınızı düşünüyorlar.

Ayakkabı takıntısı: Genelde kadınların almak için takıntı yaptığı ayakkabı, erkeklerde ise temizlik noktasında kendini gösteriyor. Erkekler ayakkabılarının temiz olması, yeni görünmesi noktasında hassasiyet gösteriyor.
 

Editör: Sena ERDOĞAN