Uyuma şekline göre kişilik analizi! Uyuma şekline göre kişilik analizi!

Kirpiklerin uzaması ve gürleşmesi için günümüzde özellikle reçetesiz satılan kirpik uzatma serumlarına önemli bir eğilim var. Söz konusu serumlar E ve C vitaminleri, biotin ve büyüme peptitleri içerdiklerinden kirpikleri besleme ve destekleme işlevi görürler. Ancak bunu yaparken göz sağlığı için risk oluşturabilirler.

Dermatologlar, her kozmetik ürün gibi kirpik serumunun da potansiyel risklerinin olduğunu aktarıyor. Kirpik serumlarının bazı kişilerde cilt hassasiyeti, göz tahrişi ve hatta alerjik reaksiyonlar gösterebileceğini aktaran uzmanlar, serumun kızarıklık, şişme, kaşıntı ve pullanma şeklinde cilt tahrişine neden olabileceğini belirtiyor.

Özellikle PGA adı verilen bileşenleri içeren serumlara dikkat çeken uzmanlar, bu bileşinin içerisinde olduğu serumların diğerlerine oranla çok fazla riskli olduğunun altını çiziyor. Buna göre PGA'lar göz çevresindeki yağın erimesine yani bölgede hacim kaybına neden olabiliyor.  Bu durum pigmentasyonun artmasına, irisin (ürün gözünüze girerse) ve göz kapağı derisinin koyulaşmasına ve daha çökük bir etkiye yol açabiliyor.

Editör: Sena ERDOĞAN