ERDAV tarafından hazırlanan proje vakıf binasında gençlerin hizmetine sunulan projenin açılışına Erzincan Belediye Bakanı Bekir Aksun, Gençlik ve Spor il Müdür Volkan Burak Mumcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, ERDAV yönetimi ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan ERDAV Başkanı Alaattin Önel, proje hakkında bilgi verdi; “Gençlik ve spor bakanlığının desteklemiş olduğu “Kitap-Kahve Projesi” açılışını yapmaktayız. ERDAV 1977 yılında açılmış, çok güzel hizmetler yapmışlar. Bugünde biz devaldık. Hafta sonu eğitimlere yönelik çalışmalarımız oluyor. Hafta içi de gençlerimiz geliyor. Bunlara yönelik bu kitap kahve ile biraz daha hayırlı çalışmalara el atacağız.” Dedi.

 ERDAV Fahri Başkanı Halil İbrahim Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ERDAV dediğimiz zaman gençlik yıllarımızdaki aktif faaliyetlerimizi geliyor. Bundan yaklaşık 40 yıl önce ERDAV kurduğumuz zaman büyüklerimiz bize diyorlardı ki şu gençler bir şeyler yapıyorlar acaba ne yapacaklar yapsınlar da görelim bize çok itimat etmiyorlardı o dönemde. Çünkü yaş itibariyle kimimiz lise öğrencisiydik kimimiz üniversite öğrencisiydik. Kimsenin işi gücü yoktu, işi gücü yoktu ama isten güçten daha önemli olan ideali olan ,insanlar bir araya gelmişti. Ve bu idealimize Erzincan halkı destek verdi ve bu binayı bağışladılar.Bunun dışında değişik faaliyetlerde bulunduk. Bir aşevi yapmıştık. Aşevinde 500 kişiye yemek veriyorduk. Maalesef 1992 depreminde aşevimiz yıkıldı. İki tane öğrenci yurdumuz vardı Bu öğrenci yurtlarının bir tanesi bu depremde yıkıldı. Sayabileceğimiz bir çok hizmete imza attı ERDAV. Binaya geldiğimiz zaman bunu hatırlıyorum. Bu bitişikteki apartman karşıdaki apartmanın yerindeki ev, onun üstündeki ev, onun altındaki apartman buradaki öğrencilerin hamisi durumundaydılar. Burada ki öğrenci yurduydu bir bakardık Ramazan ayında birisi börek yapmış getirmiş birisi bir başka yemek yapmış getirmiş ve burada ki öğrencilere destek olmuştu. Yani biz ERDAV olarak Erzincan halkı ile bütünleştik ve faaliyetlerimiz yaptık. Vakfı kurarken de şöyle bir şey hatırlıyorum Türkiye’deki ikinci vakıf değiliz ama Erzincan’ın ilk vakfıyız. Aradan 40 yıl gibi bir zaman geçmiştir. Bu süre içerisinde çok faydalı hizmetler yaptık. Bunu yaparken de vakıf senedinin bize emrettiği şekilde yönetmeye çalıştık. Vakıf senedimiz Erzincan’da yapılabilecek hemen her türlü senedi yapılabilecek şekilde hazırlandı. Böyle olunca ERDAV bir üniversite de kurabilir EDAV bir bakkal dükkânı da açabilir, ERDAV bir kütüphanede kurabilir yani çok geniş bir yelpazesi var. Bu yelpazeye sayın başkanın, sayın Gençlik Spor İl müdürümüzün desteklerlini bekliyoruz. Teşrifleri için kendilerine teşekkür ediyoruz selam ve saygılar sunuyorum.” Dedi.

 Son olarak konuşan Erzincan Belediye Bakanı Bekir Aksun ise; “Vakıflar tarihi seyri içinde önemine binaen herkes bir taraftan devam ettirebilme duygusu taşımakta. Bu hissiyat ile vakıflarımız tarihe tercümanlık etmekte. Geçmiş dönemlerde, Osmanlı dönemlerde yapılmış olan hizmetlerin bugün günümüzde ki yansıması olarak görülmekte. 500 kişiye aş evinde yemek verilebilecek konuma 90’lı yıllarda gelmiş bir vakfın bugün daha ileriye teknolojik nimetleri kullanaraktan bütün hemşerilerimize vatandaşlarımıza faydalı şekle gelmesi için bizlerde yerel yönetimler olarak üzerine düşenin yerine getirilmesini bilinmesini isterim” dedi. Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen proje gezilerek yetkililerden bilgiler alındı.

Editör: Doğu Gazetesi