Yıllık enflasyonun düşmeye başladığı bu günlerde bazı esnaflar tarafından enflasyonu körükleyecek adımlar atılmaya devam ediliyor.  Yılın ikinci gününde  memur ve işçi emeklilerinin maaşlarının artış rakamları belirlenmeden zamlar başladı.  Memur ve işçinin cebine yansıyacak olan  para ceplerine girmeden bazı satıcılar yumurta fiyatlarına zam yaptılar.  Daha önce 85 liraya satılan  bir koli yumurta bazı firmalar üreticilerin zam yaptığını iddia ederek bir koli yumurtayı  100 liraya çıkardı. Duble olduğu söylenen yumurtalar ise 110 TL den satılmaya başlandı. 

Memur maaşlarının açıklanmasını beklemeyen bazı satıcılar  işçi emeklisi ve memur emeklisi ile memur maaşlarına  gelen zammı vatandaşların ceplerenden almaya başladılar. Bu durum ise  memur, işçi ve emeklileri  çileden çıkarmaya devam ediyor.

Jandarma Nisan'da olayları %96 oranında aydınlattı Jandarma Nisan'da olayları %96 oranında aydınlattı

Emekliler: "Bu nasıl bir anlayıştır.  Emeklinin maaş zammı cebine dahi girmeden fiyatların artırılması , vatandaşın cebindeki paraya göz dikmek değilse nedir?" diye yorumlayarak tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Halil İbrahim Özdemir