Türkiye Yazarlar Birliği’nin “2022 Yılının Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödülleri dün Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törenle  verildi. Törende 'Yılın Yazarı' ödülü Milli Gazete yazarı ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Adnan Öksüz'e takdim edildi. 

Yazar, şair ve bilim insanlarını teşvik, takdir ve kamuoyuna takdim etmek, daha güçlü eserler vermeleri için çabalarını ödülle taçlandırmak amacıyla TYB’nin 1981 yılında başlattığı “Yılının Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” nı ödüllendirmeyi 43 yıldır aksatmadan sürdürüyor.

Bu sene ilk defa “kültürel belediyecilik” ödülünün de verildiği, Türkiye’nin en istikrarlı ödüllendirmesi, edebiyat, ilim ve sanat çevrelerinde de büyük ilgi ile karşılanıyor.

Kültür, sanat ve edebiyat camiasının her yıl  merakla beklediği, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın basın toplantısı ile duyurduğu 2022 yılının yazar, sanatçı, fikir adamı ödülleri; dün Sakarya’da, Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Milli Gazete yazarı ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Adnan Öksüz'e "Yılın Yazarı" ödülünü TYB Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Erdemir takdim etti. 

Törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, yazarlar, sanatçılar, akademisyenler ve misafirler iştirak etti. 

ADNAN ÖKSÜZ KİMDİR?

Gazeteci-yazar. 21 Ocak 1964, Erzincan doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul ve Erzincan’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu (1991). Aktif gazeteciliğe başladığı 1987 yılından bu yana kadar çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda muhabirlik, editörlük ve temsilcilik görevlerinde bulundu.

İlk kitabı “Siyasette Arka Oda Manzaraları Tık Sesi”, 2004’te yayımlandı.

Altın Madenciliğinde Neden Siyanür Kullanılıyor? Altın Madenciliğinde Neden Siyanür Kullanılıyor?

Hâlen, Milli Gazete’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görevini sürdürmekte, aynı zamanda Milli Gazete’de haftanın 3 günü köşe yazısı yazmakta ve TV5 Kanalında hafta içi her gün  “Kupür Haber” isimli programın sunuculuğunu yapmaktadır…

“Seçim Sistemleri” konulu araştırması Çağdaş Gazeteciler Derneği Araştırma Ödülüne layık görülmüştür.

Türkiye Yazarlar Birliği 2022 Yılın Yazarı ödülüne layık görüldü.

Editör: Merve Kiraz