Ortadoğu'da ABD-İsrail ve İran ekseninde yaşanan sıcak gelişmeler, küresel petrol piyasalarında ciddi dalgalanmalara neden oldu. Şubat ayının sonundan bu yana tırmanışta olan brent petrol fiyatları, akaryakıt istasyonlarındaki tabelaları da doğrudan etkiledi. Ancak bölgeden peş peşe gelen ateşkes haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında ibre yeniden aşağı döndü.
Önce zam vurdu, ardından müjde geldi
Piyasalardaki bu sert iniş çıkışlar akaryakıt fiyatlarına anında yansıyor. Dün itibarıyla motorinin litre fiyatına 4,14 lira tutarında yüklü bir zam yapıldı. Pompada fiyatların artmasıyla canı sıkılan araç sahiplerini sevindirecek haber ise çok geçmeden geldi. Uluslararası piyasalardaki gevşemenin etkisiyle, 14 Nisan Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinde bu kez 4,35 liralık büyük bir indirim uygulanması bekleniyor.
Tabelalar yeniden güncellendi
Dün pompaya yansıyan 4 liralık zammın ardından nakliye maliyetleri nedeniyle Erzincan'da motorin litresi 78.70 liraya kadar yükselmiş durumda. Öte yandan benzin 64,62 liradan alıcı buluyor. Salı günü beklenen indirimle birlikte bu rakamların yeniden aşağı yönlü güncellenmesi bekleniyor.





