Erzincan genelinde etkili olan yağışlı hava, yüksek rakımlı bölgelerde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde yağmur etkisini sürdürürken, akşam saatlerine doğru artan kar yağışı özellikle ulaşım ağlarında aksamalara yol açtı.

Sakaltutan Geçidi Geçit Vermedi

Erzincan-Sivas kara yolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Özellikle Sakaltutan Geçidi mevkisinde etkisini artıran kar yağışı, görüş mesafesinin düşmesine ve zeminin kayganlaşmasına neden oldu. Yolun trafiğe kapanmasıyla birlikte çok sayıda aracın güzergâhta bekletildiği ve bazı sürücülerin yolda mahsur kaldığı bildirildi.

Sıcaklıklar Sıfırın Altına Düşüyor

Merkez Çarşısında İnşaat Çalışmaları Başladı
Merkez Çarşısında İnşaat Çalışmaları Başladı
İçeriği Görüntüle

Meteorolojik verilere göre, bölgede hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte buzlanma ve don riski artış gösterdi. Gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altında 1 dereceye kadar gerilemesi beklenirken, karla karışık yağmur ve kar yağışının yer yer devam edeceği tahmin ediliyor.

Ekipler Teyakkuz Haline Geçti

Karayolları ekipleri, kapanan yolun yeniden trafiğe açılması için bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Trafik ekipleri ise sürücüleri zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları konusunda uyarırken; aşırı hızdan kaçınılması ve takip mesafesinin korunması gerektiğini hatırlattı.

Muhabir: Sümeyra İÇER