Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine eski bir öğrenci tarafından düzenlenen silahlı saldırı, eğitim camiasını ayağa kaldırdı. Okullarda giderek artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla harekete geçen sendikalar, tarihi bir adım atarak güç birliği yaptı. Sadece tek bir sendikanın değil, Türkiye genelindeki tüm eğitim sendikalarının ortak kararıyla büyük bir grev dalgası başlatılıyor.
Güvenlik Talebi İçin Tek Yürek Oldular
Eğitim kurumlarında can güvenliğinin sağlanması ve daha huzurlu bir çalışma ortamı oluşturulması talebiyle hazırlanan ortak bildiride, 15 Nisan 2026 Çarşamba günü tüm yurtta öğretmenlerin ders başı yapmayacağı duyuruldu. Alınan ortak karar doğrultusunda, şiddet olayının merkez üssü olan Siverek’te geniş katılımlı bir protesto yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ülkenin geri kalan tüm illerinde ise eş zamanlı olarak meydanlara inilerek basın açıklamaları yapılacak ve "eğitimde şiddete hayır" mesajı verilecek.
Erzincan'da Velilere Uyarı Mesajları Gidiyor
Sendikaların ülke genelinde aldığı bu dev eylem kararı, Erzincan'daki okullarda da hemen yankı buldu. İl genelindeki okullarda görev yapan pek çok öğretmen, şimdiden öğrenci velileriyle iletişim kanalları üzerinden irtibata geçerek çarşamba günü derse girmeyeceklerini bildirmeye başladı.
Yetkililer ve okul aile birlikleri, eylem günü eğitim-öğretim faaliyetlerinin duracak olması nedeniyle vatandaşların hazırlıksız yakalanmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Çocukların okul kapılarında mağdur olmaması ve herhangi bir kafa karışıklığı yaşanmaması adına, velilerin kendi sınıf öğretmenleri veya okul yönetimleriyle önceden görüşerek durum teyidi alması büyük önem taşıyor.
Eğitim sendikalarının aldığı geniş çaplı grev kararı, milyonlarca öğrenci ve velinin aklına "Yarın okullar tatil olacak mı?" sorusunu getirdi. Eyleme destek veren öğretmenlerin derse girmemesi nedeniyle okullardaki eğitim işleyişinde yer yer aksaklıklar yaşanması öngörülüyor. Fakat yetkili makamlar tarafından duyurulmuş resmi bir tatil kararı bulunmadığı için eğitim kurumları yarın da açık olmaya devam edecek.




