Birçok parfüm kullanıldıktan birkaç saat sonra etkisini yetiriyor. Bu ise çoğu zaman parfümün doğru şekilde uygulanmamasından kaynaklanıyor.

Gün boyunca parfümünüzün ilk sıktığınız anda ki gibi kokmasını ister misiniz? İşte parfümün etkisinin daha uzun süre dayanmasını sağlayan ipuçları:

Parfüm sıkmadan önce losyon veya krem sürmek cildi nemlendirerek parfümün daha uzun süre etkisini göstermesini sağlar.

Parfümü nabız noktalara uygulamak gün boyunca kokunun etkisini sürdürmesine yardımcı olur. Bu nedenle parfümü, enseye, dirseklerin iç kısmına, bileklere veya dizlerin arkasına uygulamak gerekir.parfüm  (1)_1280x777

2024'ün en iyi saç düzleştirici modelleri önerisi 2024'ün en iyi saç düzleştirici modelleri önerisi

Uygulamadan önce nabız noktalarına az miktarda vazelin sürülmesi, koku için ek bir nemlendirici görevi görerek parfümün daha da uzun süre kokmasına yardımcı olur. 

En iyi sonucu almak için parfümün, duştan hemen sonra, cilt hala nemliyken uygulanması gerekir.

Parfümün kıyafetlere sıkılmasındansa doğrudan vücuda uygulanması, vücuttaki doğal yağlarıyla birleşerek daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.

Bitmek üzere olan parfümü vücut nemlendiricisinin içine dökerek son damlasından en iyi şekilde yararlanılabilir.erkek parfümleri_1280x636

Bunları Yapmayın!

Pek çok parfümün içindeki alkol saçınıza zarar verebileceğinden dolayı parfümü saçınıza doğrudan püskürtmeyin. Eğer saçınızda ekstra bir koku istiyorsanız, saç fırçanıza parfüm püskürtebilir ve saçınız kuruyken tarayabilirsiniz. 

Parfüm sıktıktan sonra bileklerinizi birbirine sürtmek kimyasalların parçalanmasına sebep olur ve üst notaların normalde olduğundan daha hızlı bozulmasına neden olur.
 

Editör: Sena ERDOĞAN